Aktuális információk – április 30.

Hírek
Közzétéve:

Hétfőtől négy ügyeletes óvodában várjuk azokat a III. kerületi gyerekeket, akiknek szülei nem tudják másképp megoldani a napközbeni elhelyezést.

Az ügyeletes óvodák számát a növekvő igények miatt dupláztuk meg. A jelenleg nyitva lévő intézmények összkapacitása meghaladja a szülői igények kétszeresét is, ezáltal minden gyermek elhelyezése biztosított. Az ügyeleti elhelyezést a saját óvoda vezetőjénél előzetesen leadott nyilatkozatban lehet igényelni. Részletek: https://bit.ly/4-ugyeletes-ovi

Ügyeletes Óvodák:

Óbudai Vackor Óvoda Mókus Tagóvodája (1036 Bp., Mókus u. 1.)
Óbudai Mesevilág Óvoda Vízi Tagóvoda (1039 Bp. Víziorgona u.2.)
Gyermeksziget Montessori Óvoda (1039 Bp., Zipernowsky Károly u. 2.)
Óbudai Meseerdő Óvoda Szivárvány Tagóvoda (1035 Bp. Szél u. 23-25.)

A bölcsődék ügyeleti rendje változatlan marad a jövő héten is :
Szél Bölcsőde: https://obudaibolcsodek.hu/szel-bolcsode/
Víziorgona Bölcsőde: https://obudaibolcsodek.hu/viziorgona-1-bolcsode/

Étkeztetést azok a gyermekek kapnak, akik ügyeletben vannak, illetve akik szociális étkeztetésre jogosultak, és igénylik az ellátást.

A rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő iskolás gyermekek szülei csütörtöki napokon 8 és 16 óra között az alábbi elérhetőségeken jelezhetik a következő hétre vonatkozó ebédigényüket:

Telefonszám: +36-1-43-78-559 vagy  +36-1-43-78-959

E-mail cím: estok.aniko@obuda.hu;  salat.aniko@obuda.hu

A kerületi önkormányzat egyszeri, 50.000 forintos otthonápolási támogatásban részesíti azokat a családokat, akiknél, a kormányzati intézkedéseket követően, a kórházak nem oldják meg krónikusan beteg hozzátartozójuk ápolását. Részletekről itt tájékozódhat: http://bit.ly/50ezer-otthonapolas

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat lehetőséget biztosít lakosai telefonos lelki támogatására a veszélyhelyzet időszaka alatt. A délelőtti időszakban az Óbudai Egészségfejlesztési Iroda Lelki Egészségközpontjának munkatársai, délután a kerületünkben dolgozó pszichológusok segítik a hozzájuk fordulókat. Részletek: http://bit.ly/lelkisegely-obudan

A III. kerületben új szociális támogatási formaként kérelmezhető a veszélyhelyzeti bérleti díj támogatás és a veszélyhelyzeti krízistámogatás. Mindkét támogatási formát a járványhelyzet miatt munkájukat elveszítő, vagy fizetésüket meg nem kapó III. kerületiek kérelmezhetik, akiknek a háztartásában az egy főre eső havi jövedelem az öregségi minimálnyugdíj 250, illetve 200%-át nem haladja meg. A vészhelyzeti krízistámogatást évente egyszer, maximum 120 ezer Ft-ig lehet kérelmezni.

Amennyiben nem él környezetükben olyan ismerős, családtag akire számíthatnak, aki segítséget tud nyújtani kérem, hogy jelentkezzenek az alábbi elérhetőségeken és az Önkormányzat munkatársai felveszik Önökkel a kapcsolatot:
e-mail: koronavirus@obuda.hu
telefon : 06 80 204-777

Vigyázzunk magunkra, vigyázzunk szeretteinkre!

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság