Aktuális információk – március 30.

Hírek
Közzétéve:

Kijárási korlátozást vezetett be a kormány március 28-tól április 11-ig. Ez idő alatt a lakóhelyét mindenki csak a munkavégzés vagy az alapvető szükségletek ellátása céljából hagyhatja el.

Az élelmiszerboltok, gyógyszertárak, drogériák nyitva tartanak.

A 65 év felettiek csak 9 és 12 óra között látogathatják az üzleteket, ebben az időben rajtuk kívül más nem léphet az üzletekbe.

Egészségügyi sétára a 1,5 m-es szociális távolság betartásával van lehetőség.

Az iskolák és az óvodák továbbra is tarthatnak kiscsoportos gyermekfelügyeletet. Ennek feltételeit a III. kerületi önkormányzat korábban is biztosította.

A III. kerületben új szociális támogatási formaként kérelmezhető a veszélyhelyzeti bérleti díj támogatás és a vészhelyzeti krízistámogatás. Mindkét támogatási formát a járványhelyzet miatt munkájukat elveszítő vagy fizetésüket meg nem kapó III. kerületiek kérelmezhetik, akiknek a háztartásában az egy főre eső havi jövedelem az öregségi minimál nyugdíj 250%-át, illetve 200%-át nem haladja meg. A vészhelyzeti krízistámogatást évente egyszer, maximum 120 ezer Ft-ig lehet kérelmezni.

Amennyiben nem él környezetükben olyan ismerős, családtag akire számíthatnak, aki segítséget tud nyújtani kérem, hogy jelentkezzenek az alábbi elérhetőségeken és az Önkormányzat munkatársai felveszik Önökkel a kapcsolatot:
e-mail: koronavirus@obuda.hu
telefon : 06 80 204-777

Jelenleg hatósági karanténban 54 személy van, koronavírusos esetről a mai napig (2020.03.30 09.12) nincs tudomásunk.

Intézkedéseinkről rendszeresen tájékoztatunk hírlevelünkben, amelyre https://tinyurl.hu/cJfX/ oldalon feliratkozhat.

A III. kerület határozatlan ideig bezárja bölcsődéit és óvodáit. Március 30 és április 4. csak ügyeleti ellátást szervezünk a kijelölt intézményekben.
Kérjük, hogy csak nagyon indokolt esetben válasszák az ügyeleti elhelyezést a gyermekük számára. Étkeztetést azok a gyermekek kapnak, akik ügyeletben vannak, illetve akik szociális étkeztetésre jogosultak, és igénylik az ellátást.
Az étkezési igényeket kérjük az alábbi elérhetőségeken jelezzék:
Telefonszám: +3614378801 vagy +3614378914
E-mail: gedeonne.s.edit@obuda.hu magyarne.annamaria@obuda.hu

Az Észak-Budapesti Tankerületi Központ tájékoztatása szerint a 2020. 03.30.-04.03. közötti héten a Pais Dezső Általános Iskola (1038 Budapest, Pais Dezső u. 1-3.) látja el az ügyeleti feladatokat. Azok a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő iskolás gyermekek, akik ebédigénylését a szülők március 26-án 16 óráig leadták, szintén itt vehetik majd át az előrecsomagolt ebédet, naponta 10 óra 30 perc és 12 óra között.

Ügyeletes Óvodák:
• Óbudai Mesevilág Óvoda Vízi Tagóvoda (1039 Bp. Víziorgona u.2.)
• Óbudai Meseerdő Óvoda Szivárvány Tagóvoda (1035 Bp. Szél u. 23-25.)

A bölcsődék ügyeleti rendje változatlan marad :
Szél Bölcsőde: https://obudaibolcsodek.hu/szel-bolcsode/
Víziorgona Bölcsőde: https://obudaibolcsodek.hu/viziorgona-1-bolcsode/

Megváltoztattuk a kerület ügyfélszolgálati rendjét. Kérjük, hogy csak az jöjjön személyesen ügyfélfogadásra a hivatalba, akinek halaszthatatlan dolga van. Céges ügyfeleinket kérjük, hogy ügyeiket online rendszeren keresztül intézzék. Amennyiben bővebb információra kíváncsi kérjük és javasoljuk, hogy telefonon keressék ügyfélszolgálatunkat: +3614378501.

Nyomatékosan szeretném kérni,hogy ha valaki beteg, akkor ne menjen közösségbe és mindenki tartsa be a szakemberek tanácsait.

Nyomatékosan szeretnénk felhívni mindenki figyelmét, hogy gyermekét ne vigye közösségbe, ha teheti tartózkodjanak otthon.

Vigyázzunk magunkra, vigyázzunk szeretteinkre!

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság