Akusztikus koncertek egész nyáron Óbuda szívében

Hírek
Közzétéve:

A patinás polgári bérház varázslatos udvara ragyogó mészkőburkolatot és esti kivilágítást kapott, miközben az itt található fák is érintetlenek maradtak. Fiatalos és impozáns tér született, amely ideális helyszíne a Cseh Tamás Program szakmai támogatásával zajló akusztikus koncerteknek.

A fellépők sorát június 28-án Sallai László és Szabó Benedek nyitotta meg, de fellépett már itt a Mörk két tagja is The Papayazz nevű akusztikus formációjukban. Legközelebb Nové Somával lehet találkozni, majd jön többek között Bérczesi Robi a Hiperkarmából, a Lóci játszik vagy Antonia Vai, illetve Jancsó és Barbi a Blahalousianából, és még sokan mások a fiatal zenei tehetségek közül. A több zenekarból ismert előadók a belvárosi klubokban és a nyári fesztiválokon már méltán befutott fiatal nemzedék tagjai, de ezúttal akusztikus kiadásban lépnek fel.

„Minden zenei helynek kötelessége új inspirációkat adni a zenészeknek. Mi induló, új koncerthelyszínként már nem bekerülni segítünk majd a zenei életbe, hanem árnyalni a tehetséget. Nálunk meg lehet mutatni olyat is, amit egy nagyobb helyen, nagyobb elvárásokkal szemben nem igazán lehetne. Szeretnénk Óbudán minőségi és élvezhető koncertélményt adni a zenészeknek is, nemcsak a közönségnek” – árulja el a tervezett zenei események mozgatórugójáról Petrovits Ákos, az Esernyős művészeti vezetője, aki Benedetti Péter zenei szervezővel állította össze a programot.

A warm-up események nem titkolt célja a nagyobb zenei események előtti bemelegítés, könnyed, koraesték. A szervezők elmondása szerint átjárást próbálnak biztosítani a Kobuci Kert és az Óbudai Nyár nagykoncertjeire, vagy azoknak, akik innen indulnak a belvárosi szórakozóhelyekre. De persze azokat is várják, akik éppen a belváros nyüzsgése és zsúfoltsága elől menekülnének legalább 3 HÉV megállónyit a Margit-hídtól, viszont szeretnének nívós zenei fellépőkkel találkozni.

Júliusban szerdán, augusztusban szerdán és pénteken látogatható a Warm-up Udvar.  Aki valódi koncertélményre vágyik egy izgalmas, de még barátságos és meghitt helyen, annak egész nyáron érdemes ellátogatnia az óbudai Fő térre, az Esernyős megújult belső udvarára.

A következő fellépők:

Július 12. Szerda 18.00 – Nové Soma (Middlemist Red) – WuU

Július 19. Szerda 18.00 – Ian O’sullivan (Mongooz And The Magnet) / CSTP- WuU

Július 26. Szerda 18.00 – Bérczesi Robi (Hiperkarma, Biorobot) – Én Meg Az Ének Akusztik – WuU

Augusztus 2. Szerda 18.00 – Antonia Vai Akusztik / CSTP + Telma Lincoln & Minimyst Akusztik- WuU

Augusztus 4. Péntek 18.00 – Áron Andris ‘Apey’ (Apey & The Pea) / CSTP- WuU

Augusztus 9. Szerda 18.00 – Barbi És Jancsó (Blahalouisiana) – WuU

Augusztus 11. Péntek 18.00 – Kodachrome (Simon And Garfunkel Cover Duo) + Muriel Akusztik- WuU

Augusztus 16. Szerda 18.00 – Lóci Játszik Akusztik / CSTP – WuU

Augusztus 18. Péntek 18.00 – Manoya Akusztik – WuU

Augusztus 23. Szerda 18.00 – Henri Gonzo (Fran Palermo) – WuU

Augusztus 25. Péntek 18.00 – Jónás Vera (Jónás Vera Experiment) + Drastik Putto Akusztik / CSTP – WuU

Augusztus 30. Szerda 18.00 – Warm-up Udvar Záróbuli: Takács Noémi (Noémó)/ CSTP + Szeder / CSTP + Hangácsi Márton / CSTP

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság