Áldozatsegítő lakossági fórum Békásmegyeren

Hírek
Közzétéve:

Az Óbuda-Békásmegyer Áldozatsegítő Szakmai Együttműködési Rendszer (ÁSZER) soron következő lakossági fóruma Óbuda-Békásmegyer Önkormányzatának és a III. Kerületi Rendőrkapitányság közreműködésével 2018. április 26-án, csütörtökön 14:30 órától kerül megrendezésre a Békás­me­gyeri Közös­ségi Házban (1039 Buda­pest, Cso­bánka tér 5.).

Az áldozattá válás megelőzésének lehetőségeiről Szikszó Sándor kapitányságvezető, majd a házaló árusokról, a vásárlással egybekötött termékbemutatókról és a további fogyasztókkal, vásárlásokkal kapcsolatos tapasztalatokról Dr. Horváth György, a Fogyasztóvédők Országos Egyesületének elnöke tart előadást. A részvevők az előadásokat követően a BRFK Bűnmegelőzési Osztályának bemutatóját nézhetik meg a bűnmegelőzés lehetőségeiről.

A program:

    • Köszöntő
    • Áldozattá válás megelőzésének lehetőségei a rendőrség szemszögéből

Előadó: Szikszó Sándor rendőr alezredes, mb. kapitányságvezető, BRFK III. Kerületi Rendőrkapitányság

    • Házaló árusok, vásárlással egybekötött termékbemutatók és további fogyasztókkal, vásárlásokkal kapcsolatos tapasztalatok

Előadó: Dr. Horváth György elnök, Fogyasztóvédők Országos Egyesülete

    • A BRFK Bűnmegelőzési Osztályának bemutatója a bűnmegelőzés céljából hasznos lehetőségekről

Az Óbuda-Békásmegyer Áldozatsegítő Szakmai Együttműködési Rendszer 2015. december 11. napján alakult meg, az áldozattá válás megelőzése, továbbá bűncselekmények áldozataivá vált személyek hatékonyabb, helyi szintű segítése érdekében. A rendszer célja, hogy Budapest Főváros III. kerületében az emberek biztonságban érezzék magukat, és ha segítségre szorulnak – áldozattá válásuk esetén – rögtön tudják, kihez fordulhatnak. Az ÁSZER tagszervezetei a kerületi gyermekvédelmi jelzőrendszer tagjai, valamint az áldozatokkal kapcsolatba kerülő állami, illetve civil szervezetek, egyházak képviselői.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság