Anekdoták Esterházyról, Hidegkutiról és az első troliról – Kezdődik az 1. Óbudai Hang-mű-hely

Hírek
Közzétéve:

A Kiskorona 7 (Óbudai Társaskör) nagyszabású, ötnapos rendezvénye az október elsejei zenei világnap – amelyet Yehudi Menuhin kezdeményezésére, az UNESCO határozta alapján 1975 óta ünnepelünk – köré szerveződik. Négy zenekar és közel hatvan hangszeres szólista közreműködésével, kilenc koncerttel várja a közönséget az 1. Óbudai Hang-mű-hely.

A nyitónap estéjén a nagyteremben Dinyés Soma és az Anima Musicae Kamarazenekar koncertezik, műsoruk címe: Útikalauz a négyévszakhoz. 30-án a Kiskorona7 visszatérő vendége, Bősze Ádám érkezik újabb szórakoztató és informatív műsorral, ezúttal a Nagy zenészek, nagy szerelmek sorozat Csajkovszkij című epizódjával.

Október elsején a kamarateremben Ikerszólamok címmel Kovács Dominik és Kovács Viktor felolvasószínházi előadását tekinthetjük meg. A nagyteremben pedig a Liszt Ferenc Kamarazenekar művészei Grieg-, Dvořák- és Piazzolla-műveket játszanak. Még ezen az estén érkezik Horányi Juli és a Swing a la Django.

Másodikán 19 órára Fodor Annamária és Hajduk Károly színművészek várják az érdeklődőket az Óbudai anekdoták című felolvasószínházzal. Mindenkit, akit érdekel, miként hajózott Esterházy Péter a Dunán, Csukás Istvánra hogyan gondolnak a Siposban, ahol egyébként Szakonyi Károlyékat anno lehallgatták. De annak is utánajárhatunk többek között, hogy mit is csinált a harmadik kerületben Hidegkuti Nándor, mikor lett a Békásmegyeri Tisztviselő Telepből Csillaghegy, és valóban Óbudán járt-e az első fővárosi trolibusz.

A koncertterem aznap esti kínálatában pedig Gájer Bálint és a Budapest Ragtime Band koncertje szerepel. A programok sorát harmadikán, vasárnap délelőtt a Játékos muzsika 7×10 percben című interaktív összeállítás zárja Czigány György vezetésével.

A 34. Kortárs Zenei Minifesztiválon – amely része az első Óbuda Hang-mű-hely rendezvénysorozatnak – öt koncertet tartanak a legnevesebb hazai előadók közreműködésével, köztük Bátori Éva, Boldoczki Gábor, Csereklyei Andrea, Devich Gergely, Lakatos György, Meláth Andrea és Szentpáli Roland is színpadra lép.

 

Fodor Annamária és Hajduk Károly

Fodor Annamária és Hajduk Károly színművészek Óbudai anekdoták című felolvasószínháza október másodikán este kerül műsorra

Horányi Juli és a Swing a la Django koncertje izgalmas estét ígér

Gayer Ferenc

Gayer Ferenc és zenekara, a Budapest Ragtime Band itthon vannak Óbudán

A Kiskorona7, azaz az Óbudai Társaskör ad otthont az ötnapos 1. Óbudai Hang-mű-helynek

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság