Arany diplomát szerzett az Óbudai Árpád Gimnázium kórusa ‒ December 16. a magyar kórusok napja

Aktuális
Közzétéve:

A Magyar Kórusok és Zenekarok Szövetsége (KÓTA) és a Magyar Zenei Kamara védnökségével 1991 óta rendezzük meg a magyar kórusok napját annak emlékére, hogy 1882-ben ezen a napon született Kodály Zoltán. Kapcsolódó óbudai híreknek is utánajártunk ebből az alkalomból.

Kodály Zoltán születésének 140. évfordulójának tiszteletére a KÓTA a szokásosnál is gazdagabb programmal készül, és az időtartamát is meghosszabbította az ünnepnek. A zenei műsorok mellett izgalmas szakmai beszélgetéseket is szerveznek prominens magyar és külföldi szakemberek részvételével. Az ünnepi programokba online is bekapcsolódhatunk.

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Óbudai Advent 2022 programsorozatában is örömmel adunk otthont a műfajnak. Az múlt hétvégén a Fool Moon Magyarország első kifejezetten pop-acappella módon éneklő együttese koncertezett a Fő téren, ezen a vasárnapon pedig Karácsonyi hangok… címmel jelentkezik ünnepi műsorral a Four Fathers énekegyüttes, melynek repertoárja a gregoriántól a egészen rock and roll műfajáig terjed.

És szintén örömmel adunk hírt arról, hogy az Óbudai Árpád Gimnázium kórusa a kilencedik alkalommal megrendezett magyar kórusok országos minősítő rendszerének legmagasabb szintű versenyén, az A4-es ifjúsági kórus kategóriában arany minősítést szerzett ez év novemberében. Szívből gratulálunk, és köszönjük kórusunk tagjainak és pedagógusainak, hogy ilyen jeles megmérettetésen öregbítették kerületünk zenei életének jó hírét.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság