Átadták a 10. számú főút Bécsi és Ürömi úti új csomópontját

Hírek
Közzétéve:

imageA beruházás keretében megépült a 10. sz. főút új nyomvonalú, budapesti bevezető szakasza a Kocsis Sándor utcától az Ürömi körforgalomig. A lakóházaktól távol futó, új nyomvonalnak köszönhetően jelentősen csökkent a környék zajterhelése. Megszűnt a Bécsi út és Budapest-Esztergom vasútvonal korábbi szintbeni kereszteződése. Ezáltal csökkent a várakozási idő és jelentősen nőtt a közlekedésbiztonság, valamint emelkedett a vonatszám és a sebesség. Kiépült az Aranyvölgy utca kerékpárúttal és gyalogos járdával, ennek folyományaként kényelmesebbé vált a gyalogos és kerékpáros közlekedés, megszépült a lakókörnyezet. Megvalósult a Pomázi úti felüljáró befejezése, valamint kiépültek a felüljáróhoz csatlakozó csomóponti ágak, így dinamikusabbá vált a haladás. Az Aranypatak felett négy híd épült, illetve újult meg. A Virágosnyereg utcánál új nyomvonalú út, a Solymár köznél gyalogos és kerékpáros aluljáró épült. Megépült a 10. sz. főút Budapest-Esztergom vasútvonal fölötti új hídja.

imageAz átadáson Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, országgyűlési képviselő elmondta: ezen beruházás során is példaértékű volt a kormány és a települési önkormányzatok együttműködése.

Az ünnepélyes átadón, a miniszter elmondta: „ A magyar gazdaság olyan fejlődési pályára állt át az elmúlt évek’, során, amelyet a növekedés, a stabilitás és a kiszámíthatóság jellemez. Mint mondta: a Parlament várhatóan hétfőn fogadja el a jövő évi költségvetést, amely további jó alapot teremt ahhoz, hogy a kormány folytassa a családok, a vállalkozások és a helyi közösségek érdekében végzett munkát.”

imageFónagy János, a Nemzeti Fejlesztési minisztérium parlamenti államtitkára hozzáfűzte: „Az esztergomi vasútvonal folyamatos és átgondolt fejlesztésének része a most átadott beruházás. A korszerűsítés júliusban folytatódik a Budapest-Esztergom vonal villamosításával.”

Szűcs Lajos, Pest megye fejlesztési biztosa kiemelte: „Egy ilyen fejlesztése a fővárosnak fontos, az agglomerációnak elengedhetetlen. A megyében további beruházások várhatók, amelyek mind a térség gazdasági előrehaladását szolgálják.

Mayer András, a NIF Zrt. vezérigazgató-helyettese elmondta: „Reméljük, hogy az elkészült fejlesztés a környékbeliek örömét és boldogulását fogja szolgálni. A vasúti fejlesztések ugyanígy, a kötött pályás és közúti közlekedés érdekeit szolgálva folytatódnak tovább.”

image

Az átadáson részt vetT Bús Balázs polgármester is.

nif.hu

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság