Átadták a Virágos Óbuda Pályázat díjait

Hírek
Közzétéve:

A Szindbád Rendezvényteremben tartott eredményhirdetésen Kelemen Viktória alpolgármester asszony köszöntötte a résztvevőket. Beszédében elmondta: Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata kiemelt figyelmet fordít a környezetvédelemre, melynek egyik kézzelfogható eredménye a tavaly megalkotott Guckler Károly program. Ebben összefoglalta a kerület vezetése a környezetvédelmi célkitűzéseket, a zajló projekteket és a hosszabb távú elképzeléseket is. Az alpolgármester asszony hangsúlyozta, hogy már kisgyermek kortól gondot kell fordítani a környezettudatos szemlélet elsajátítására, ezért az óvodákban és az iskolákban is edukációs programokkal segíti az önkormányzat a szemléletformálást. A zöldszemlélet kialakításának fontos elemei a környezettudatos nevelés támogatása, az évente meghirdetett „fogadj örökbe egy zöldterületet”  valamint a társasházi „zöldfelület gondozási”  pályázat kiírása.

Az önkormányzat elkötelezett a kerület zöldfelületének növelése mellett is, jelenleg is több zöldfelületi beruházás folyik a kerületben: Holdudvar park, Lékai bíboros tér, és a Szépvölgyi úti park fejlesztése is elindul, megvalósul. Most novemberben elindult a közösségi fatelepítés is, amelyhez csaknem 100 kerületi lakos csatlakozott az őszi regisztráció alkalmával. Évek óta nagy siker a muskátli akció, több tízezer tövet biztosít az önkormányzat kedvezményesen a lakosságnak. Ez utóbbi hatására  indította el a városvezetés a Virágos Óbuda pályázatot.

Kelemen Viktória beszéde végén örömét fejezte ki a pályázók lelkesedése kapcsán, mint fogalmazott:  a pályázók bebizonyították, hogy szép, gondozott kertekkel ők is hozzájárulhatnak városrészünk „felvirágoztatásához”.

A legszebb virágos előkert kategóriában két megosztott I. díjat és két megosztott III. díjat adtak át. A helyezések az alábbiak szerint alakultak:

I. Óbuda 23. sz. Lakásfenntartó Szövetkezet, 1036 Bp. Lajos u. 113-121

I. Gyöngyösi János 1038, Budapest,Templom u. 25.

II. Roznai Zoltán, 1031 Budapest,Varsa u. 10.

III. Csobánka tér 2. Társasház, 1039 Budapest, Csobánka tér 2.

III. Társasház, 1033 Huszti út 21.

Különdíjat kapott a Hévízi út 29-33. sz. alatti társasház a lakótelepi környezetben példamutatóan kialakított növénybeültetésekért és innovatív eszközök alkalmazásáért.

A legszebb udvar, kert kategória helyezései:

I. Társasház, 1034 Budapest, Beszterce u. 19.

II. Pusztadombi lakópark, 1038 Budapest, Táncsics M. u. 44.

III. Társasház, 1038 Budapest, Óbor u. 8.

A díjazottak oklevelet vehettek át és pénzjutalomban részesültek. Gratulálunk munkájukhoz és köszönjük, hogy szebbé teszik kerületünket!

  

  

  

  

  

  

 

 

 

 

 

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság