Átadták Óbuda-Békásmegyer első óvodai multifunkcionális sportpályáját

Hírek
Közzétéve:

„Budapesten a 68., míg országos viszonylatban a 303. átadott pálya átadóján vagyunk jelen.” – mondta dr. Molnár Andrea, az Ovi-Sport Közhasznú Alapítvány elnöke. Hozzátette: Óbuda-Békásmegyer önkormányzata mintegy négymillió forint önrésszel járult hozzá ahhoz, hogy ez a projekt 70-30 %-os finanszírozásban megvalósuljon a Pitypang Művészeti Óvodában.

A műfüves létesítmény bejárásán többek között részt vett Bús Balázs polgármester, Kelemen Viktória alpolgármester, valamint Czékó Gábor, az Óbuda-Békásmegyer Városfejlesztő Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Az alapítvány elnöke kiemelte: a 2013-ban Magyar Termék Nagydíjat kapott Ovi-Sport program nem csupán a pályát foglalja magába, hanem tartozik hozzá egy eszközkészlet is, amelynek segítségével az intézményben a sportspecifikus testnevelés megvalósulhat, valamint egy óvodapedagógusi képzés is, amely során a pálya és az eszközpark használata sajátítható el. Ez utóbbi azért is rendkívüli jelentőségű, mert az óvodapedagógusok munkája révén ér célt a program.

A pálya mérete 6 x 12 méter, amely a nagyobb sportpályák arányainak felel meg. Komplex jellege alkalmassá teszi különböző sportágak művelésére, illetve alapjainak elsajátítására: kézilabda, labdarúgás, kosárlabda, röplabda, tenisz és lábtenisz. Ezeken kívül alkalmas eséstan oktatásra, valamint ügyességi játékok, mozgáskoordinációs feladatok gyakorlására egyaránt.

dr. Molnár Andrea végezetül elmondta: a program rendkívül sikeres, és a következő évben 60 új pálya létrehozását tervezik, Óbuda-Békásmegyeren is újabb sportpályák megépítése a cél.

Buzánszky Jenő, a legendás Aranycsapat egykori tagja 2011 elején alapította az Ovi-Foci Közhasznú Alapítványt, melynek célja, hogy a közszféra támogatásával, ill. a magántőke bevonásával, a lehető legtöbb óvodában biztosított legyen az Ovi-Foci Program elindítása.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság