Átadtuk a Balázs Lajos Óbudai Civil Díjat és a Fischer Ágoston Díjat

Hírek
Közzétéve:

Szolgálatot – a szó legnemesebb értelmében – sokféle és szerteágazó hivatásban lehet teljesíteni. Civil szervezet tagjaként, betegágy mellett vagy éppen hivatali asztal mögött ülve. Ami közös valamennyiben: az egyénért és a közösségért egyaránt dolgoznak. Ma ezért, a mindannyiunk jóllétéért való kitartó munkáért mondtunk köszönetet. Dr. Kiss László polgármester adta át a díjakat. Az, hogy idén szűk körben köszöntöttük díjazottjainkat, lehetőséget adott rövid személyes beszélgetésekre is, a járványügyi protokoll betartása mellett.

 

Balázs Lajos Óbudai Civil Díjat kapott a Montessori-pedagógiát ápoló alapítvány

A Balázs Lajos Óbudai Civil Díjjal önkormányzatunk minden évben olyan szervezet munkáját ismeri el, amely kiemelkedően és kitartóan szolgálja az itt élőket.

A Balázs Lajos Óbudai Civil Díjat ezúttal a Békásmegyeri Montessori Alapítvány kapta, amelyet Stefán Mariann, a kerületi Gyermeksziget Montessori Óvoda vezetője 2007-ben alapított támogató pedagóguskollégáival. A szervezet fő feladatának tekinti, hogy támogassa: az ide járó gyermekek a világhírű Montessori-nevelés szellemében fejlődhessenek.

Stefán Mariann, mint mondta, azért különösen büszke a díjra, mert arra az általuk nevelt kisgyermekek szülei mellett a kerületben élők többsége is őket tartotta érdemesnek.

 

Fischer Ágoston Díjat kapott az idősek elhivatott gyógyítója

Önkormányzatunk a Fischer Ágoston Díjat olyan személynek vagy közösség tagjainak ítéli oda minden évben, akik a legelesettebbeknek igyekeznek támaszt nyújtani.

A Fischer Ágoston Díjat ebben az évben PhD dr. Majercsik Eszter, a Szent Margit Kórház Krónikus Belgyógyászati Osztályának vezetője kapta. A főorvos asszony immár harmincöt esztendeje e nehéz területen végzi gyógyító munkáját kerületünkben. Elkötelezetten vezeti az idős, krónikus betegeket ápoló osztályt.

„A Fischer Ágoston Díj olyan a mi szakmánkban, mint a színészeknél a Kossuth-díj, ennél nagyobb elismerés nemigen létezik”, mondta Majercsik főorvos asszony, miután a díjat átvette.

 

Polgármesteri dicséreteket is átadtunk

Szintén szép hagyománya van annak Óbudán, hogy a polgármester dicséretben részesíti azokat a kerületi munkatársakat, akik régóta példamutatóan látják el feladatukat.

Friesz Alexandra az Óbudai Családi Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központ asszisztenseként szerteágazó feladatokat lát el, hiszen szervező, koordináló, segítő szerepet is betölt. Mint mondta a díjátadón, e különleges helyzetben a családok az állandósuló bizonytalanság miatt szorulnak napjainkban leginkább támogatásra.

Pecko Beáta, az Óbudai Rehabilitációs és Foglalkoztatási Központ terápiás munkatársa a pandémiás időszakban napi munkája mellett részt vesz az ellátottak sokféle támogatásában is. Empátiával, szeretettel és kiváló szakmai tudással fordul a pszichiátriai elakadással élő gondozottjaik felé.

Cseke Csilla a II. házi segítségnyújtó szolgálat vezetője az Óbudai Szociális Szolgáltató Intézményben. Huszonhét évnyi tapasztalat birtokában ma is a mottója: munkatársaitól nem kér olyan feladatot, melyet a gondozás során maga sem tenne meg. Mint mondja, a családok ma egyre nehezebb helyzetbe vannak, így a háziápolásra is egyre nagyobb szükség van.

Varga Rita polgármesteri hivatalunk Szociális Főosztályának ügyfélszolgálati csoportvezetőjeként a veszélyhelyzet idején is, a megnövekedett számú telefonos kérdésekre fáradhatatlanul válaszol, és személyesen is folyamatosan fogadja a nehéz élethelyzetben lévőket.

Török Imréné, a Solymár utcai bölcsőde vezetője és Ódor Mária, hivatalunk Lakásügyi Főosztály Lakhatási Támogatások Osztályának ügyintézője szintén polgármesteri dicséretben részesültek, ők a szűk körű ünnepségen nem tudtak részt venni.

Szívből gratulálunk minden elismeréshez! Mindannyiuk munkáját köszönjük!

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság