Átadtuk a Pünkösdfürdő Parkot, Budapest legújabb parkját

Hírek
Közzétéve:

„Mióta főpolgármesternek választottak a budapestiek, fontos feladatomnak tekintem, hogy minél több helyen tegyük elérhetővé a Dunát a fővárosiaknak. A Radó Dezső Tervben, Budapest zöldebbé tételének tervében pedig elhatároztuk, hogy 2030-ig két margitszigetnyi területtel növeljük a város zöldterületének méretét” – emelte ki Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere köszöntőbeszédében.

A Pünkösdfürdő Parkért köszönetet mondott a Főkert csapatának, akik fantasztikus munkát végeztek a beruházás tervezésével és levezénylésével is. „Az új parkban több mint 600 fát, köztük a Főkert által előnevelt, több mint tízéves fákat ültettünk el.” Persze a park majd akkor nyeri el igazi szépségét, hangsúlyozta, amikor „a növények belakják azt a teret, amit nekik hoztunk létre”.

Önkormányzatunk képviseletében Béres András alpolgármester mondott köszöntőt. Kiemelte, hogy a terület tervezésekor nemcsak az ökológiai egyensúly és a zöldfelületek hangsúlyozása volt fontos, hanem egy funkcióiban változatos, mégsem túlzsúfolt közösségi tér kialakítása volt a közös elképzelés. A koncepcióba ugyanis az itt élők, a környékbeliek elgondolásai is beépültek – a lakossági fórumokon elhangzó vélemények és az online javaslatok mentén lett kialakítva a végleges terv.

„A rengeteg előkészítésnek és egyeztetésnek hála multifunkciós sportpálya, pétanque-pálya, slackline-pálya és homokos strandröplabda-pálya is elérhető a Pünkösdfürdő Parkban. Piknikező-, játszó- és pihenőhelyek várják az érkezőket. Pontosan ilyen egy park a 21. század Budapestjén, ahol családdal, gyerekekkel, barátokkal, egyedül, biciklivel vagy kutyával érkezve is otthon érzi magát a városlakó.”

Szabó Tímea országgyűlési képviselő is köszöntötte a résztvevőket. Beszédében kiemelte, mennyire jelentősnek tartja, hogy végre a zöldfelületek száma növekszik a kerületben. Fontos az a szemléletváltás, amelyet a város és a kerület vezetése képvisel, mondta: a faültetés, a zöldterületek megóvása, a természetvédelem hangsúlyozása. „Várjuk más kerületekből is a pihenni, sportolni, kikapcsolódni vágyókat.” Méltatta, hogy a park mennyiféle tevékenységhez biztosít teret és eszközt, hogy a szabadidő-eltöltési lehetőségek magas száma és a park átgondolt felépítése milyen vonzó a budapestieknek. „Kutyások, gyerekes családok, sportolni vágyók, biciklisek is megtalálják itt a számításukat.”

Ahogy a főpolgármester fogalmazott: „Kedves budapestiek, használják egészséggel az új parkot!”

A megnyitóbeszédeket követően a jelenlévők bemutató sétán vehettek részt a park területén Kerpel-Fronius Gábor, Budapest főpolgármester-helyettese, Bardóczi Sándor, Budapest főtájépítésze, valamint Zakar András, a BKM Nonprofit Zrt. Főkert Kertészeti Divízió főigazgatója vezetésével.


 

 

 

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság

Kapcsolódó bejegyzések

Hírek
Közzétéve:

Halloweeni kalandtúra az Óbudai Szabadidőparkban

Hírek
Közzétéve:

Meglepetéssel készül Hrutka Róbert és zenekara a Kézműves Sörfesztiválra

Hírek
Közzétéve:

Ideiglenes forgalmirend-változás a Gyerek Sziget idejére