Átadtuk az idei Fischer Ágoston-díjakat a szociális munka napja alkalmából – Köszönjük kollégáink áldozatos munkáját!

Hírek Kiemelt hírek
Közzétéve:

Évről évre a szociális munka napjához közeledve megköszönjük a területen dolgozó munkatársainknak, hogy elhivatottan látják el feladataikat a kerületben. A kiemelkedő módon helytálló kollégák és civilek munkáját ebben az esztendőben is Fischer Ágoston-díjakkal és polgármesteri dicséretekkel, valamint intézményvezetői dicséretekkel ismertük el. Szívből gratulálunk minden díjazottunknak!

A szociális munka napja megünneplésének kezdeményezése az International Federation of Social Workers, a Szociális Munkások Nemzetközi Szövetségének nevéhez fűződik, ennek nyomán minden év november 12-én még több figyelemmel fordulunk azon elhivatott embertársainkra felé, akik az elesettekért dolgoznak. És itt, Óbuda-Békásmegyeren e nap alkalmából köszöntjük az ágazatban kiemelkedő munkát végző dolgozókat.

Közösségünkért dolgoznak rendületlenül

„Otthonunk Óbuda-Békásmegyer. Mi ezt komolyan gondoljuk. Mindannyiunk otthona – mondta dr. Kiss László polgármester ünnepi beszédében. – Ezért fájdalmas tapasztalnunk, amikor az állam a forrásigényes, nehéz feladatok mögül kihátrál, és kijelenti, hogy az állam a legvégső esetben, csupán legutolsó szereplőként tesz a nehézségekkel küzdő családok és a terheiket egyedül vivő embertársaink szociális biztonságáért, annak helyreállításáért. Nekünk viszont őket támogatni az egyik legfőbb dolgunk, mi nem hátrálunk meg. Hiszen vannak, akiknek csak a szociális munkát végző szakembereink segítenek, és az ő révükön önkormányzatunk. Hálásak vagyunk, hogy közösségünkért rendületlenül dolgoznak.”

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Képviselő-testülete 2005 szeptemberében alapította a Fischer Ágoston-díjat A rangos elismerés annak a kiemelkedő tevékenységet kifejtő természetes személynek adományozható, aki Óbuda-Békásmegyer szociális ellátásainak, szolgáltatásainak fejlődéséhez, valamint a hátrányos helyzetű lakosai életminőségének javításához kimagasló teljesítményével vagy életművével hozzájárult.

Fischer Ágoston-díjak 2023-ban

A díjak dr. Kiss László polgármester és Károly Katalin, Szociális Főosztályunk vezetője adta át ünnepségünkön az San Marco utcai Óbudai Kulturális Központ színháztermében.

Az idei évben Fischer Ágoston-díjat vehetett át Truczkó Lászlóné, a Víziorgona és az Őszike Idősek Klubjának vezetője. Truczkó Lászlóné pályáját 1998-ban kezdte kerületünkben, munkáját a lehető legnagyobb odaadással, csodálatraméltó nagy munkabírással, rendkívüli lelkiismeretességgel végzi a mai napig. Szakmai tudása, tapasztalatai nagyban hozzájárulnak a kerület idősellátásának magas színvonalú kialakításához és annak fenntartásához.

Dr. Blazsek Péter pszichiáter, a Szent Margit Rendelőintézet Pszichiátriai Szakrendelésének területvezető főorvosa szintén Fischer Ágoston-díjban részesült. Dr. Blazsek Péter több évtizedes, köztük külföldi szakmai tapasztalattal rendelkezik, ennek köszönhetően a kerületi betegek a bio-pszicho-szociális modell mentén életük különböző területeire kiterjedő, korszerű ellátásban részesülnek. Munkáját mindig lelkiismeretesen, a páciens egyéni szükségleteit figyelembe véve látja el.

Pethő László, a harmadik kerületi Faház étterem tulajdonosának erőfeszítéseit szintén Fischer Ágoston-díjjal ismertük el. Pethő László évek óta támogatja a kerületünkben élő hátrányos helyzetű, nehéz sorsú családokat. Az általa felkínált önzetlen segítség példamutató és hozzájárul a kerület pozitív megítéléséhez.

Polgármesteri dicséretek 2023-ban

Folytatva a kerületben kimagasló munkát végző szakemberek munkájának elismerését, polgármesteri dicséreteket szintén átadtunk az ünnepségen.

Polgármesteri dicséretben részesült az idei évben Verebélyné Gacsal Éva, az Óbudai Szociális Szolgáltató Intézmény munkatársa; Cseh Gabriella, az Óbudai Egyesített Bölcsődék munkatársa, a Medgyessy Bölcsőde vezetője; Detvay Marcellné, az Óbudai Családi Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központ munkatársa; Bajuszné Kaló Ágnes, az Óbudai Rehabilitációs és Foglalkoztatási Központ munkatársa. Hajdú Sándor, Óbuda-Békásmegyer Polgármesteri Hivatal Szociális Főosztályának munkatársa.

Intézményvezetői dicséretek 2023-ban

A szociális munka napja alkalmából az intézményekben dolgozó kollégák munkáját az intézményvezetők szintén szeretnék munkatársaiknak megköszönni, ezért ebből az alkalomból intézményvezetői díjak átadására is sor került. Az elismeréseket dr. Kiss László, Óbuda-Békásmegyer polgármestere és az intézmények vezetői adták át.

Intézményvezetői dicséretben részesült ebben az évben: Szemánné Tóth Magdolna, az Óbudai Egyesített Bölcsődék Szérűskert Bölcsődéjének bölcsődevezető-helyettese; Pirisiné Tóth Gyöngyi, az Óbudai Családi Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központ munkatársa; Szörényi Szonja Rosmeri, az Óbudai Rehabilitációs és Foglalkoztatási Központ terápiás munkatársa; Janurik András, az Óbudai Szociális Szolgáltató Intézmény munkatársa.

Díjátadó alkalmunk zárásaként Falusi Mariann, Artisjus-díjas énekesnő ünnepi előadását hallgathattuk meg. Köszönjük a művésznőnek a szép élményt!

A harmadik kerületben élők nevében gratulálunk az elismerésekhez, minden díjazottunknak köszönjük egész éves kitartó, áldozatos munkáját!

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság

Kapcsolódó bejegyzések

Hírek
Közzétéve:

Felmérés: a harmadik kerületi lakosok többsége fontosnak tartja a gyermekvédelmet

Hírek
Közzétéve:

Víz világnapja Csillaghegyen – séta a palackozóban

Hírek
Közzétéve:

Folyamatosan végezzük az úthibák javítását