Átadtuk az Óbuda-Békásmegyer Közbiztonságáért díjakat – Hálával tartozunk!

Hírek
Közzétéve:

Szép hagyománya van annak kerületünkben, hogy a közbiztonságunkért kiemelkedően áldozatos munkát végző kollégák fáradozásait önkormányzatunk elismeri. Dr. Kiss László polgármester adta át az Óbuda-Békásmegyer Közbiztonságáért díjakat, igaz, immár a második évben szűk körben, a járványügyi elírásokat betartva.

„Otthon ott érezzük magunkat, ahol biztonságban vagyunk. Így mindazok munkáját köszönjük, akik kerületünk közbiztonságáért dolgoznak, hogy Óbuda-Békásmegyer valóban az otthonunk lehessen – mondta dr. Kiss László köszöntőbeszédében. – Egész kerületünk közössége nevében mondok hálát most mindazoknak a biztonságunkért fáradozó közösségeknek, amelyek képviselőinek munkáját ma díjakkal ismerjük el.”

Dávida Edina rendőr századosA világjárvány elleni védekezésben nyújt példás segítséget

Dávida Edina rendőr százados, amióta megkapta diplomáját, kerületi rendőrkapitányságunk munkatársa. Alosztályvezetői feladatait lelkiismeretesen, mindig nagy szorgalommal, elkötelezetten és magas színvonalon végzi. Kollégáitól tudjuk, rendkívül segítőkészen fordul mindenki felé, és a kezdő kollégák munkáját szakmai ismereteinek átadásával támogatja. A díjjal többek között azt is méltatjuk, hogy egészségügyi megbízottként részt vett a világjárvány elleni hatékony védekezéssel kapcsolatos feladatok végrehajtásában is.

 

Zsigó Zoltán rendőr főtörzsőrmesterPéldaképpé vált kollégái előtt

Zsigó Zoltán rendőr főtörzsőrmester szintén tanulmányainak befejezése óta szolgál a kerületben. Jelenleg körzeti megbízottként tesz tanúbizonyságot magas színvonalú szakmai tudásáról, a változó jogszabályi környezettel lépést tartva. Az Óbuda-Békásmegyer Közbiztonságáért díjjal többek között szakmai felkészültségét és a szervezet iránti lojalitását is elismerjük. Zsigó Zoltán méltán vált az állomány többi tagja előtt példaképpé.

 

Háry Zsuzsanna tűzoltó százados – Több területen is kiemelkedő teljesítményt nyújt

Szintén díjazottjaink között köszönthetjük Háry Zsuzsanna tűzoltó századost, aki jelenleg a III. kerületi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságon dolgozik műszaki biztonsági tisztként. Hozzá tartozik a Békásmegyeri Katasztrófavédelmi Őrs is. A kerületben e feladatokat több mint 14 éve látja el megbízhatóan magas színvonalon.

 

Martonfalvay Attila műszaki gondnok – Több százezer kilométer a mentőautó volánja mögött

Martonfalvay Attila műszaki gondnok közel két évtizede erősíti a Csillaghegyi Mentőállomás csapatát, így támogatva és segítve a bajba jutott kerületi lakosokat. Folyamatosan és aktívan részt vesz a mentőállomás életében, annak zökkenőmentes működtetésében. Hivatását pályafutásának kezdetétől fogva teljes odaadással űzi. Az elmúlt évtizedekben több százezer kilométert vezetett le balesetmentesen, mely még a mentőszolgálat tapasztalt gépkocsivezetői között is kiemelkedő teljesítmény. Gratulálunk hozzá!

 

Dániel Zoltán közterület-felügyelő – Konfliktuskezelésben és kommunikációban az élen

Dániel Zoltán közterület-felügyelő tíz esztendeje dolgozik az Óbuda-Békásmegyer Közterület-felügyelet állományában, ahol jogszabályismeretéről és intézkedési kultúrájáról munkatársai is igen elismerően szólnak. Mint mondják, konfliktuskezelő és kommunikációs képessége kiemelkedő. Érdemei között azért is méltó az Óbuda-Békásmegyer Közbiztonságáért díjra, mert munkájával és hivatástudatával jelentősen hozzájárul ahhoz, hogy a felügyeletre kerületünk lakói egyre nagyobb megbecsüléssel tekintsenek.

 

Heuschmidt János polgárőr – Több mint tíz éve önkéntesként szolgál minket

Heuschmidt János polgárőrnek szinten az idei díjazottak között gratulálhatunk. A járőr- és robogóvezető immár több mint tíz esztendeje szolgálja kerületünket önkéntes munkával a polgárőr egyesület tagjaként. Társai minden helyzetben számíthatnak rá. A világjárvány miatt elrendelt veszélyhelyzet idején kiemelkedő teljesítményt nyújtott a korlátozó rendszabályok ellenőrzésében és betartatásában, valamint a lezárt Római-part és a pesti alsó rakpart biztosításában.

Díjátadó ünnepségünkön kitüntetettjeinkkel és vendégeikkel Janza Kata eMeRTon és Súgó Csiga díjas színművésznő előadását hallgathattuk meg. Ahogyan a művésznő a díjazottaknak gratulálva elmondta, otthon érzi magát köztük. És nem csupán azért, mert Csillaghegyen született, családi szálak is fűzik a rendvédelemhez, hiszen édesapja dr. Janza Frigyes ny. vezérőrnagy.

Díjazottjainknak szívből gratulálunk, és köszönjük a kerületért végzett áldozatos munkájukat. Büszkék vagyunk rájuk!

 

 

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság