Augusztus végén ismét DWSR konferencia „Sáfárkodás Római táji örökségünkkel” címmel

Hírek
Közzétéve:

A „DESIGN WORKSHOP A RÓMAIÉRT” (DWSR) néven 2019-ben alakult műhely szervezésében az induláskor, 2 évvel ezelőtt egy nyári konferencia keretében tervezők, mérnökök, designerek, művészek, a témához közel álló szakemberek, valamint a Római-part jövőjéért tenni akaró civil érdeklődők csoportja beszélt arról, hogy milyennek látják és milyennek szeretnék látni a Rómait.

Céljuk egy komplex, a Római-part egészét górcső alá vevő, a társadalmi, környezeti, és gazdasági jólét jegyében megfoganó koncepció, jövőkép létrehozásában való aktív részvétel volt. Úgy gondolták, hogy Budapest első klímaérzékeny, biotóp városrészét szeretnék a Rómain életre hívni, építve az egyedülálló helyi adottságokra.

Közben elmúlt két év és idén augusztus 24-én, 25-én és 26-án egy három napos konferencián a szakma neves képviselőinek segítségével az alábbi kérdésekre keresik majd a választ:

  • Az elmúlt két év alatt merre fejlődött a Római-part?
  • Jó-e az irány, vagyis jól sáfárkodunk-e a Római táji örökségünkkel?
  • Hogyan lehet a potenciális adottságokat kihasználni, és azokat az örökségvédelem és a táji adottságok szolgálatába állítani?
  • Mi a civilek szerepe a Római-part életében?

Helyszín: Római-part, K33 (volt KSH) Sporttelep Klubterme, Királyok útja 33.

A konferencia ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Az érdeklődőket kérjük, hogy mielőbb regisztráljanak a designworkshop.romai@gmail.com e-mail címen, mert a résztvevők száma korlátozott.

A konferencia részletes programja ezen a linken érhető el.

A szervezők mindenkit szeretettel várnak.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság