Augusztusban újra ingyenes jogsegély és gyermekjogi tanácsadás a harmadik kerületben

Hírek
Közzétéve:

Közeledik a nyár és a szünidő vége: Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat és a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány folytatja együttműködését, amelynek célja a harmadik kerületi gyermekvédelmi rendszer megerősítése.

Az évek óta tartó közös munka során a Hintalovon Alapítvány személyesen és online nyújt segítséget kerületünk lakóinak és az itt dolgozó szakembereknek, hogy a gyermekek biztonságát, védelmét érintő kérdésekben minél tájékozottabbak legyenek, és minél hatékonyabb, összehangoltabb munkát tudjanak végezni.

Ingyenes gyermekjogi tanácsadásunk és jogsegélyünk legközelebb augusztus 23-án kerül megrendezésre. A szolgáltatás keretein belül bármilyen gyermekvédelemmel és gyermekjogokkal kapcsolatos kérdésben segítünk, legyen szó bölcsődei, óvodai, iskolai ügyekről, vagy válással, láthatással, bántalmazással kapcsolatos kérdésekről.

Szülők, szakemberek, gyerekekkel foglalkozó vagy dolgozó felnőttek jelentkezését egyaránt várjuk. Keressenek bátran minket, hiszen a célunk közös: kiállni a gyerekek biztonságáért, és fellépni a gyermekbántalmazás minden formája ellen.

Az ingyenes jogsegély további 2023-as időpontjai:

szeptember 20., 14:00–17:00 óra

október 18., 14:00–17:00 óra

november 15., 14:00–17:00 óra

december 13., 14:00–17:00 óra

Tudnivalók a tanácsadásról:

  • Mindig havonta egy alkalommal tartjuk, és mindig háromórás.
  • Jogász és pszichológus van jelen – muszáj ugyanakkor hangsúlyozni, hogy ők gyermekjogi, gyermekvédelmi kérdésekben állnak rendelkezésre ennek az együttműködésnek a keretében, más típusú problémával, panasszal ezeken az alkalmakon nem tudnak hozzájuk fordulni az érdeklődők.
  • A tanácsadásra mindenkit szeretettel várunk, szakembereket, laikusokat egyaránt. Várjuk mindenki jelentkezését, akinek kérdése, problémája van gyermekvédelmi, gyermekjogi kérdésekben.
  • Van mód arra, hogy többen kezdeményezzenek beszélgetést (ha többen ugyanazokat a kérdéseket, problémákat szeretnék felvetni), ezt, kérjük, minden esetben jelezzék előre az e-mailben. Ideális, ha ötnél többen nem jelentkeznek egyszerre, hogy valóban hasznos tudjon lenni a beszélgetés.

 

ITT tudnak regisztrálni.

A tanácsadáson a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány jogásza és pszichológusa vesz részt, csatlakozni ezen a linken lehet:

meet.google.com/bze-txvc-tkd

Minden ügyre, esetre 40 perc jut. Tehát ez alatt az idő alatt a jogász és a pszichológus kizárólag az adott kérdésre és problémára koncentrál.

Tartsanak velünk, kérdezzenek bátran, forduljanak bizalommal az alapítvány munkatársaihoz. Köszönjük, hogy Ön is támogatja a munkánkat, és együtt tudunk kiállni a gyerekek biztonságáért, valamint közösen lépünk fel a gyermekbántalmazás minden formája ellen.

Az alapítvány NEMECSEK Programja.

Együttműködésünk a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvánnyal.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság

Kapcsolódó bejegyzések

Hírek Zöld iroda
Közzétéve:

Ágaprítási akciót hirdetünk!

Hírek
Közzétéve:

Kolbásztöltés, kóstolás, kortyolgatás – Kolbászfesztiválon vettünk részt Békásmegyer-Ófaluban

Hírek
Közzétéve:

Ma gyújtjuk meg a negyedik adventi gyertyát