Az adományfa nem csak dísz, a rászorulókon is segítenek vele

Hírek
Közzétéve:

Még soha nem támogatták annyian a Hello Wood karácsonyi projektjét, mint a mostani évben. A magyar csapat tagjai öt óriási fenyőinstallációt helyeztek el négy különböző európai városban. 2017-ben Óbuda-Békásmegyer önkormányzata is csatlakozott az advent és karácsony idejére szóló akcióhoz, mivel a tűzifákból épített adományfák az ünnepek után jó szolgálatot tesznek a közösségnek.

A Hello Wood célja, hogy a fa építőelemekből összeállított, több tonnás karácsonyfák az ünnepek után valamilyen újrahasznosított formában tovább szolgáljanak. A felállított fák nemcsak a karácsony és az összefogás szimbólumai, de egyúttal felhívják a figyelmet arra, hogy az otthon melegének megteremtése télen több ezer családnak okoz nehézséget. Ennek jegyében az öt karácsonyfából – hasonlóan a két évvel ezelőtti Erzsébet téri installációhoz, melynek tüzelőanyaga körülbelül 25 családnak oldotta meg a fűtési gondjait január-február hónapokban – 2017-ben is három alkotás tűzifából épült meg.

Idén a III. kerületi önkormányzat egy 16 méteres, 4 tonnás karácsonyfa megépítésére kérte fel az építészeket. A Hello Wood a legjobb minőségű tűzifát kiválasztva, akácfarönköket gondosan összeillesztve hozta létre az alkotást, amely a Szentlélek téren, az adventi vásár bejáratánál fogadja a látogatókat. A fát vízkereszt után bontják le, és a fűtőanyagot a Magyar Máltai Szeretetszolgálat osztja szét a rászoruló családok között. Az alkotásokat kívülről fényjátékkal világítják meg, belső terei, a hatalmas belmagasságnak és a fastruktúrának köszönhetően, izgalmas szerkezetű, meghitt térré alakulnak. A járókelők számára egy csöndes zugot biztosítanak, ahol néhány pillanatra a zajos karácsonyi őrületben megpihenhetnek.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság