Az Ágoston Művészeti Óvodában bemutattuk a kerületi győztes mesék hangoskönyvét

Aktuális
Közzétéve:

Önkormányzatunk ebben az évben is meghirdette a harmadik kerületi óvodai dolgozóknak szóló meseíró pályázatát, a legjobbnak ítélt meséket pedig az esélyegyenlőség jegyében már bárki élvezheti: Szinetár Dóra és Makranczi Zalán színművészek elfogadták a felkérésünket, és a közreműködésükkel elkészült hanganyag már hallható. Fogadják szeretettel!

Az Ágoston Művészeti Óvodában mutattuk be a kerületi mesepályázat győztes meséiből készült hanganyagot, az eseményen dr. Kiss László polgármester mondott köszöntőt.

Önkormányzatunk idén is meghirdette óvodai dolgozók részére szóló mesepályázatát, mert hisszük, hogy a saját mesék ereje felbecsülhetetlen, azokban a mesélő tudása, tapasztalata, humora, viszonya a hallgatósággal mind benne van. A célunk ezúttal is az volt, hogy a legszebb, legélőbb történetek minél többekhez elérjenek. A kerület „hivatalos mesekönyve” azóta minden óvodában ott van, és online is elérhetővé tettük a kiadványt teljes terjedelmében, azonban szerettük volna, hogy azok is élvezni tudják ezeket az alkotásokat, akik látásukban akadályozottak, látássérültek, vagy nem tudnak még olvasni.

Szinetár Dóra és Makranczi Zalán elfogadták felkérésünket, és a közreműködésükkel elkészült hanganyagot mától bárki meghallgathatja. Az Ágoston Művészeti Óvodában tartott bemutatón Vágner Réka olvasta fel saját, első helyezést elért meséjét az ovisoknak.

Ahogy dr. Kiss László fogalmazott köszöntőjében, az időzítés is szerencsés: az ünnepek alatt több idő jut közös meseolvasásra és mesehallgatásra is, „bízunk benne, hogy sok család pihenését, együtt töltött idejét tudjuk tartalmasabbá tenni ezekkel a valóban nagyszerű mesékkel és ezzel a remek hangoskönyvvel”.

Idén az ötfős zsűri az alábbi meséket találta a legjobbnak:

Első helyezett

Vágner Réka: Turbolya és Levendula

Második helyezett:

Magvasi Virág: Nyi, a nyihogni nem tudó kiscsikó

Harmadik helyezett:

Lukács Mónika: A szivárványrózsa

Különdíj:

Csizmás Krisztina: Prücsök az óvodában

Hangoskönyvünket fogadják szeretettel, engedjék meg, hogy ezzel is békés, boldog karácsonyt kívánjunk!

Meseíró pályázatunk győztes meséit ITT tudják meghallgatni.

Tekintsék meg a győztes mesék júniusi díjátadóját:

A hanganyagban a hallható zenei aláfestés Decsényi János: Szvit ifjúsági vonószenekarra című művének részletei az Óbudai Jubileumi Zenekar 2022. június 15-i koncertfelvételének felhasználásával készült, vezényelt Gazda Péter.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság