Az alkotás öröme és az egymáshoz való kapcsolódás élménye a művészet ajándéka ‒ Rehabilitációs központunk Tavaszi Gálája

Hírek
Közzétéve:

Az Óbudai Rehabilitációs és Foglalkoztatási Központ ellátottjai az idei esztendőben is tavaszi gálaműsoron mutatták be művészeti előadásaikat, változatos műfajokban. Köszönjük az előadók és a felkészítő kollégák munkáját!

Az Óbudai Rehabilitációs Központban folyó munkának fontos részei a nemzeti ünnepekhez, hagyományokhoz és évszakváltásokhoz kapcsolódó programok, valamint felkészülés azokra. Az évről éve megrendezett Tavaszi Gála szintén ilyen kulturális program, amely nyitott minden érdeklődő számára.

Láthatóvá válnak értékeik

A műsor során az intézmény ellátottjai azokat a dalokat, táncokat, irodalmi jeleneteket, verseket, zenei összeállításokat  mutatják be a jelenlévő nézőközönségnek, melyeket a nappali ellátás foglalkozásain sajátítanak el. És lehetőség van más intézmények ellátottjainak vendégszereplésére is.

„Így a többségi társadalom számára is láthatóvá válnak értékeik, ezzel is elősegítve társadalmi elismertségüket, integrációjukat” ‒ vallja Busi Zoltán, a központ intézményvezetője a nyitott programjaikról.

Tavaszi népdalcsokor és vidám táncbemutató

Az idei gála is folytatta a hagyományt: az ellátottak a művészeti foglalkozásokon tanultakból mutattak be a közönségnek szép összeállítást. A fellépőket és a nézőket Busi Zoltán intézményvezető és dr. Kiss László, Óbuda-Békásmegyer polgármestere köszöntötte.

És már kezdődött is a gála, a központ ellátottjai egy tavaszi népdalcsokorral teremtettek remek hangulatot. Ahogyan a Tarka-Barka tánccsoport produkciója szintén mosolyt csalt az arcokra.

A dzsungel könyve kitüntetett komédiásainkkal

Különleges öröm volt, hogy a Prizma EGYMI Pitypang tánccsoport idén is elfogadta meghívásunkat. Köszönjük, hogy hozzájárultak a gála sikeréhez!

Kétségtelenül az alkalom fénypontja A dzsungel könyve zenés mesejáték előadása volt. Rehabilitációs központunk Vidám Komédiások színjátszó körére más okokból is igen büszkék lehetünk: a Moravcsik Alapítvány „Ki Mit Tud?” országos tehetségkutató programján ‒ amelynek keretében a pszichoszociális fogyatékossággal élők vers-próza, ének-zene, színjátszás, vizuális művészet, kézművesség és tánc kategóriákban mutathatták be tudásukat ‒ csapatunk két alkalommal is a színjátszás kategóriában arany minősítést kapott.

Készségfejlesztés és sikerélmények megtapasztalása a művészeti foglalkozásokon

Mindezek a sikerek annak is köszönhetők, hogy az Óbudai Rehabilitációs és Foglalkoztatási Központ nappali ellátottjai rendszeres, gazdag programokon vehetnek részt, a széleskörű fejlesztések mellett énekkari, könyvtári, kézműveskedő, meseterápiás és színjátszó foglalkozásokba kapcsolódhatnak be.

„A foglalkozások elsősorban a szabadidő hasznos eltöltését, a készségfejlesztést, ‒ kommunikációs és társas készségekét ‒, közösséghez való tartozás örömét szolgálják, és segítik a stresszkezelést, a szorongáscsökkentést, növelik az önbizalmat, erősítik az önértékelést ‒ mondja Busi Zoltán intézményvezető. ‒ De minden foglalkozásnál kiemelhetjük még az alkotás örömét, az egymáshoz való kapcsolódást, új ismeretek megszerzését, sikerélmények megtapasztalását.”

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság