Átlagosan évi 66 kilogramm élelmiszert dobunk ki – Ma van az élelmiszer-pazarlás elleni világnap

Hírek
Közzétéve:

A világon megtermelt élelmiszerek egyharmada csaknem a hulladékként végzi, ennek ellenére világszerte közel 900 millió ember éhezik. Az élelmiszer-pazarlás világnapjának célja, hogy felhívja a figyelmet az élelmiszer-veszteség megelőzésének fontosságára.

Évente 1,3 milliárd tonna élelmiszer végzi a szemeteskukában, ez a mennyiség az összes megtermelt élelmiszer egyharmadát teszi ki. Magyarországon egy állampolgár évente átlagosan 66 kilogramm élelmiszert dob ki. Ezek a számok azért is riasztóak, mert nemcsak felesleges hulladékot termelünk így, hanem az élelmiszerek előállításához szükséges erőforrásokat is elpazaroljuk.

Magyar Élelmiszerbank Egyesület 19 éve dolgozik azon, hogy  az országunkban felhalmozódó élelmiszerfeleslegek ne vesszenek kárba és eljussanak és az arra rászoruló emberekhez. Ezzel elősegítik az élelmiszerpazarlás és a nélkülözés csökkenését Magyarországon, hozzájárulva egyben az élelmiszerek megsemmisítése okozta környezetterhelés csökkentéséhez.

Az Élelmiszerbank az Óbudai Családi Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központon, valamint az Ételt az Életért Közhasznú Alapítványon keresztül juttat rendszeren mentett élelmiszert az óbuda-békásmegyeri nehezebb helyzetben lévő lakosoknak.

Családi tanácsadónk a tavalyi évben közel 95 millió forint összegben, több mint 64 ezer kilogramm élelmiszert adott át arra rászoruló embereknek, fejenként 170.053 forint értékben, a Magyar Élelmiszerbank Egyesület partnereként. Köszönjük!

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság