Az illegális gyorsulási versenyek visszaszorítása a cél – Rendőrségi akció volt kerületünkben

Hírek
Közzétéve:

Budapesti Rendőr-főkapitányság III. és XIII. Kerületi Rendőrkapitányság és Budapest Főváros Kormányhivatala munkatársai 2021. július 30-án éjjel az Óbudán és Angyalföldön közlekedő autósokat ellenőrizték.

A közlekedési akció célja a gyorsulási versenyek visszaszorítása és az átalakított, versenyzésre feltuningolt járművek kiszűrése volt, de az egyenruhások más szabályszegéseket is feltártak, adta hírül a police.hu.

A rendőrök összesen 106 autót ellenőriztek. Ennek során két embert fogtak el ittas járművezetés, illetve járművezetés tiltott átengedése miatt, amelyről videofelvétel is készült.

Két, engedély nélkül átalakított autó vezetőjével szemben tettek szabálysértési feljelentést a rendőrök. Jogosítvány, valamint biztosítás nélküli vezetés, átírás elmulasztása és forgalomból kivont járművel történő közlekedés miatt pedig összesen hat szabálysértési feljelentést tettek.

Az egyenruhások egy esetben szabtak ki közigazgatási bírságot piros lámpán való áthajtás miatt, hét esetben pedig helyszíni bírságot: volt, aki mobiltelefont használt vezetés közben, vagy okmány, illetve biztosítás nélkül vezetett.

Budapest Rendőr-főkapitányság a jövőben is kiemelt figyelmet fordít a veszélyt jelentő, jogellenes gyorsulási futamok visszaszorítására.

 

sebességmérő

 

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság