Az Óbuda-Békásmegyeren élők elégedettek voltak a Római-parti Plázzsal, és jövőre is szívesen mennének

Hírek
Közzétéve:

Augusztus 22-ig volt lehetőség kilátogatni a Római-parti Plázsra, amely közel ötven év óta a budapesti Duna-szakasz első ingyenes, mindenki számára hozzáférhető szabadstrandja volt. A visszajelzések szerint a szervezett, biztonságos fürdőzés lehetőségével és a szolgáltatások színvonalával látogatóink kifejezetten elégedettek voltak, ezzel együtt is arra kértük Önöket, hogy egy egyszerű kérdőív kitöltésével segítsék a munkánkat: mondják el, mennyire voltak elégedettek a stranddal, a szolgáltatásokkal, milyen fejlesztésekre tennének javaslatot.

A kérdőívet októberben lehetett kitölteni.

Az összesen 416 válaszadó 60 százaléka volt nő, 40 százaléka férfi.

Jó hír, hogy a Római-parti Plázsról szinte minden itt élő tudomást szerzett: a szabadstrand ismertsége 91,4 százalékos. (Jellemzően a közösségi oldalakról, valamint az Óbuda újság nyomtatott és online verziójából értesültek róla.)

A látogatottsága 61,5 százalékos volt a kérdőívet kitöltők körében.

A legtöbbek által igénybe vett szolgáltatások a büfé (58,6 százalék), a strand, úszás (43,9 százalék), a vécé, mosdó (41,9 százalék), valamint a napozóágy (35,8 százalék) voltak.

A szolgáltatásokkal összességében korcsoporttól függetlenül elégedettek voltak a látogatók, különösen a vízimentők munkájával, a vízminőség-ellenőrzéssel, a zuhannyal és a büfével.

Amivel kapcsolatban úgy érzik, hogy további fejlesztést igényelne: további sportolási lehetőségek, valamint a vécé és a mosdó.

A kilátogatók 43 százaléka fürdött is a Dunában – ahogy hangsúlyoztuk minden fórumon: a vízminőség-ellenőrzés folyamatos volt a strand nyitását megelőzően és a nyitvatartás alatt is.

Összességében a látogatók 81 százaléka látott valamilyen állatot: a három leggyakoribb a vadkacsa, a galamb és a hal volt, de közel 10 százalék látott hódot is.

Azok közül, akik nem voltak idén a Római-parti Plázson, nagyjából 40 százalék hosszabb szezon esetén kiment volna, közel 60 százalék pedig tervezi, hogy jövőre kimegy.

A kezdeményezést nemcsak üdvözölték, de többen arra tettek javaslatot, hogy jövőre hosszabb legyen a szezon, tovább tartson nyitva a plázs.

Köszönjük, hogy ennyien kitöltötték a kérdőívet, és segítettek pontosabb képet kapni, min dolgozzunk még, hogy jövőre a szabadstrand még színvonalasabb legyen.

Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy a Római-part értékeit szem előtt tartó, hangulatos, a tisztaságra és a biztonságra nagy gondot fordító, ingyenes szabadstrandot nyithattunk meg és működtethettünk. Köszönjük, hogy ennyien velünk tartottak, várjuk Önöket jövőre is!

 

 

 

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság