Az óbudai ifjú polgárőrök első szakmai programja

Hírek
Közzétéve:

A Budapest III. Kerületi Polgárőr Egyesület tagsága nagy várakozással tekintett a polgárőr törvény ifjú polgárőrökre vonatkozó szakaszára. Így örömmel fogadták azt a hét fiatalt, akik belépésre jelentkeztek az Egyesületbe, majd eredményes alapismereti vizsgát tettek és az elnökség felvette őket a tagok közé. Az ifjú polgárőrök elsődleges feladata a lakosság tájékoztatása a polgárőrség tevékenységéről, működéséről, ezért ugyan azon a szakmai képzésen vettek részt, amelyen a felnőtt polgárőrök is. A közgyűlés és az elnökség meghozta azon döntéseket, amelyekkel meghatározták a diákok egyesületi helyzetét, öltözetüket, felszerelésüket, majd megtervezték programjukat, bevonásukat a polgárőri kiegészítő feladatok végrehajtásába.

Az óbudai ifjú polgárőrök részt vesznek az ügyeleti szolgálatokban, egyesületi képzéseken (pl. újraélesztés, defibrillátor alkalmazása) és megmérették magukat – a polgárőr csapat tagjaként – az Óbudai Teljesítménytúrán és más sporteseményeken is. Aktívan részt vesznek a lakosság tájékoztatásában, így megjelennek majd a Civil Napon, illetve a Közbiztonsági Napon is.

ifjú óbudai polgárőrök

A szakmai program első állomásaként a diákok látogatást tettek a BRFK III. kerületi Rendőrkapitányságon. A fiatalokat Rácz Ferenc r. alezredes, kapitányságvezető-helyettes fogadta, majd tájékoztatta őket a kapitányság helyzetéről, eredményeikről és feladataikról. Az elismerés szavaival szólt a III. kerületi polgárőrök munkájáról, és örömét fejezte ki, hogy a jelenlevő fiatalok is csatlakoztak az önkéntes bűnmegelőzőkhöz. A felmerült kérdésekre adott válaszokat követően Bukva Zoltán r. főtörzszászlós mutatta be a kapitányság objektumát, az általuk alkalmazott fegyvereket, eszközöket és gépjárműveket.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság