Az önkormányzat által biztosított vendégházba többnyire nők érkeztek, jól van mindenki

Hírek
Közzétéve:

Az érkezők között leginkább nők, édesanyák, nagymamák vannak gyerekekkel – szerencsére mindenki jól van, és biztonságban. Természetesen a magukkal hozott háziállatokról, a kutyákról és a macskákról is gondoskodunk.

Óbuda-Békásmegyer Ukrán Nemzetiségi Önkormányzat munkatársai folyamatos kapcsolatban állnak a családokkal, és minden segítséget megadnak nekik. Vendégeink jellemzően Kijev melletti városokból és Kárpátaljáról érkeznek.

A vendégház egyelőre inkább átmeneti szállásként üzemel, a családok csupán egy-két éjszakát töltenek nálunk, és indulnak is tovább – de már érkeznek is további, Kijevből menekülő családok, ők várhatóan hosszabb ideig tartózkodnak nálunk.

Önkormányzatunk és az Esernyős munkatársai mindennel felszerelt szállást biztosítanak a menekült embereknek, emellett élelmiszert, játékokat, és az ügyintézésben is a segítségükre vagyunk.

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat óvodáiban és bölcsődéiben napok óta gyűjtik az adományokat, emellett folyamatosan egyeztetünk az Ukrán Nemzetiségi Önkormányzat elnökhelyettesével, Szavcsuk Irinával is a további teendőkről.

Önkormányzatunk az egyik harmadik kerületi kollégiumban elszállásolt nőknek és bölcsődés-, óvodáskorú gyermekeiknek is támogatást nyújt: védőnői szolgálatunk munkatársai felmérik az igényeket, és szükség szerint a megfelelő egészségügyi ellátást is biztosítjuk számukra.

Köszönjük, hogy felajánlásaikkal ennyien segítik a háború elől menekülőket a harmadik kerületben.

Kiállunk Ukrajna és az ukrán emberek mellett, és mélyen elítéljük az agressziót.

 

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság