„Az önkormányzat és a kerületben élők közötti egyik legfontosabb kapocs” – Az új Óbuda újságot köszönti a polgármester

Hírek
Közzétéve:

Tisztelt harmadik kerületiek, kedves olvasók!

Engedjék meg, hogy rögtön egy jó hírrel kezdjem az új évet: amint Önök is láthatják, önkormányzati lapunk, az Óbuda újság kívül-belül megújult. A céljai azonban továbbra is ugyanazok: az Óbuda-Békásmegyeren élők folyamatos, hiteles és pontos tájékoztatása a harmadik kerületet érintő legfontosabb eseményekről. Önök változatlanul kéthetente vehetik kézbe a lapot, és mi változatlanul arra törekszünk, hogy minden lényeges információ eljusson Önökhöz. Az új kiadónak és az új szerkesztőségnek ezúton is jó munkát kívánok, és köszönöm, hogy ezt a nagy hagyományú óbudai újságot, amely az önkormányzat és a kerületben élők közötti egyik legfontosabb, legértékesebb kapocs, felelősen és lelkiismeretesen készítik majd az előttünk álló években is.

Jó hírrel kezdtem, mert pontosan tudom, hogy egy olyan roppant súlyú év után, amilyen mögöttünk van, úgy kell a változás, a remény és az öröm, mint a friss levegő. Sokszor elmondtam tavaly, de engedjék meg, hogy újra hangsúlyozzam: bámulatos, ahogy a harmadik kerületiek ilyen példamutatóan össze tudtak fogni, és hihetetlenül jó érzés látni, ahogy egyre szorosabbra fűzte a közösségeket ez a rengeteg nehézség. Ha van tapasztalat, amelyet a munkám első évében igazán meghatározónak érzek, ez az.

Higgyék el, semmit se szeretnék jobban, mint azt mondani Önöknek, hogy végre fellélegezhetünk, a vihar elült, minden visszatérhet a rendes kerékvágásba. Az én dolgom azonban az, hogy minden körülmények között felelősen járjak el, és hogy őszinte legyek Önökhöz – még akkor is, ha népszerűtlen gondolatok megfogalmazására kényszerülök.

Komoly kihívások előtt állunk. A kormányzati megvonások következtében több milliárd forint bevételkiesés sújtja idén önkormányzatunkat, egy korábban soha nem látott helyzet áll elő, amelyet senki sem kíván magának vezetőként. Nem lesz könnyű. Abban azonban biztosak lehetnek, hogy ahogyan eddig, úgy ezután is a harmadik kerület érdekeit, kiegyensúlyozott működését és fejlődését tartjuk szem előtt minden egyes döntésünk előtt. Ezt semmi sem írja felül.

Persze vannak dolgok, amelyekből nem engedünk. Közösségi Költségvetés 2021 kampányunk hamarosan elindul – bízom benne, hogy idén is több ezer, több tízezer szavazattal segítik az egyes projekteket, és az Önök javaslatai, útmutatásai alapján lesz szebb, élhetőbb és otthonosabb Óbuda-Békásmegyer. Mi a kollégáimmal készen állunk, hogy ebben az évben is Önökkel együttműködve, egymást támogatva dolgozzunk a harmadik kerületért: fákat ültetünk, folytatjuk a szemétszedési akciókat, vigyázunk a kerület növény- és állatvilágára, Fenntarthatósági és Klímastratégiánk újabb és újabb lépéseit valósítjuk meg, tereket, parkokat varázsolunk újjá, óvodák és bölcsődék fognak megszépülni és fenntarthatóbban működni. Tartsanak velünk, számítunk Önökre!

A koronavírus-járvány itt van még velünk. Napról napra rámutat a sebezhetőségünkre, és folyamatos készenlétet, óvatosságot igényel tőlünk. Én 2021-ben már tudom, amit egy éve még nem: együtt bármire képesek vagyunk, és ha ilyen összetartó, együttműködő közösség élén néz szembe az ember a kihívásokkal, az az erejét sokszorozza meg, nem a kétségeit.

2021-ben is azért fogok dolgozni mindenki polgármestereként, hogy a harmadik kerület élhetőbb, biztonságosabb és fenntarthatóbb legyen – egy olyan hely, amelyben mindannyian otthon vagyunk.

Eredményes, boldog új évet kívánok!

dr. Kiss László,

Óbuda-Békásmegyer polgármestere

 

Prusinszki István, a lap főszerkesztőjének köszöntője

Óbuda újság, 2021. január 5., első lapszám

 

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság

Kapcsolódó bejegyzések

Hírek
Közzétéve:

Mi lesz itt évtizedek múlva?

Hírek
Közzétéve:

A HÉV megállók akadálymentesítése

Hírek Aktuális ügyek Zöld iroda Kiemelt hírek
Közzétéve:

Indul a III. kerületi konzultáció – mondjon véleményt Ön is!