Az önkormányzat fenntartja a változtatási tilalmat a Római-partra

Hírek
Közzétéve:

Végéhez közeledik az új kerületi építési szabályzat (KÉSZ) tervezése és az ezt kísérő egyeztetési folyamat. Ennek megfelelően a KÉSZ elfogadásáról a képviselő-testület júniusban fog dönteni. Az új szabályzat területi hatálya azonban nem terjed ki a Kerülethatár – Árpád fejedelem útja – Goldberger Leó utca – Lajos utca – Szentlélek tér – Naszád utca – Laktanya utca – gróf Eszterházy János rakpart – Gázgyár utca – Nánási út – Királyok útja – Hadrianus utca – Madzsar József utca – Pusztadombi utca – 65605/1 hrsz. alatti ingatlan – 65617 hrsz. alatti ingatlan – Ország út – Kerülethatár által határolt területére.

Mint ismeretes, a Római-part ellentmondásos helyzete miatt Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata még 2016 októberében változtatási tilalmat rendelt el a Római part (23789) hrsz.-ú közterület – Nánási út – Királyok útja – Pünkösdfürdő u. – Duna folyam által határolt területre. (A változtatási tilalmat a helyi építési szabályzat készítésének időszakára, annak hatályba lépéséig rendelheti el az önkormányzat, de legfeljebb három évre. Tehát a KÉSZ elfogadásával a változtatási tilalom megszűnik.)

A testület így most arról is döntött, hogy a KÉSZ módosítás megindításával együtt újból változtatási tilalmat fog elrendelni a Római-partra, pontosan a Római-part (23789) hrsz.-ú közterület – Nánási út – Királyok útja – Pünkösdfürdő u. – Duna folyam által határolt területére.

A FIDESZ-KDNP, a Jobbik, a PM és az LMP támogatta a polgármester javaslatát, míg az MSZP és az Együtt képviselői tartózkodtak a változtatási tilalom meghosszabbításának a szavazásakor.

A tilalom a KÉSZ módosításának megindításával rendelhető el újra.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság