Az önkormányzat jelentős összeget kíván fordítani a Gladiátor utcai pihenőpark fejlesztésére

Hírek
Közzétéve:

Az önkormányzat kiemelt céljának tekinti a zöld környezet, a nyugodt pihenés, a családi kikapcsolódás lehetőségének, valamint az egészséges életmód feltételeinek megteremtését.  Ezt bizonyítja a kerületben létrehozott 21 szabadtéri fitneszpark, illetve az elmúlt évek fejlesztéseinek köszönhető közösségi játszó- és pihenőparkok megépítése, mint például a Templom utcai park, a Mészkő park, a Boldog Sándor István park vagy éppen a Gladiátor utcai pihenőpark is.

A koncepcióhoz készült előzetes terv.

Ez utóbbi park üzemeltetését korábban az Aquincum-Mocsáros Egyesületet látta el, de az ezt rögzítő együttműködési megállapodás 2017-ben lejárt. Tekintettel arra, hogy a parkot fejleszteni kívánja az önkormányzat, az októberi testületi ülésen arról döntöttek a képviselők, hogy az üzemeltetést a jövőben az Óbudai Sport és Szabadidő Nonprofit Kft. látja el.

A park működtetésére már korábban is biztosított forrást az önkormányzat, 2012 és 2018 között az Egyesület részére mindösszesen 8.030.000,- Ft összegű támogatást nyújtott. Az üzemeltetési feladatok azonban felelősséggel járnak, amely a park funkcióbővítésével növekednek.

A pihenőpark átfogó fejlesztési koncepciójának megtervezésénél az önkormányzat szem előtt tartotta a mára megváltozott játszótér-használati és sportolási igényeket. A kivitelezés során a különböző játszó- és sporteszközök felújítása, cseréje, mellett kiemelt figyelmet szentel a berendezési tárgyaknak (padok, szemetesek stb.), illetve a növényállomány szakszerű gondozására. A megvalósítás ütemezetten zajlik majd, első szakaszában a Nemzeti Szabadidős – Egészség Sportpark Program keretében egy 90 m2-es kültéri kondiparkot alakítanak ki. Második ütemben 2019. év során az önkormányzat a park teljes területén állagmegóvó fejlesztést tervez, a játszóeszközök, berendezési tárgyak, burkolatok javításával, felújításával, illetve a zöldfelületek rendezésével.

A koncepcióhoz készült előzetes terv.

Az önkormányzat szándéka, hogy a mintegy 45 millió forintos beruházás lebonyolítását saját cégei által végezze, a majdani multifunkciós park karbantartási, fenntartási, üzemeltetési feladatait megfelelő színvonalon lássa el. Így látja biztosítottnak, hogy a park továbbra is az eredeti terveknek megfelelő szerepét töltse be, azaz a jövőben is biztonságos, rendezett körülmények között, nyilvános parkként szolgálhassa ki az ide látogatók pihenési, sportolási igényét.

A koncepcióhoz készült előzetes terv.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság