Az őszi szünetben folytatódnak a Szentendrei utat érintő munkálatok

Hírek
Közzétéve:

A legkisebb forgalmi akadályozás érdekében az őszi szünetben folytatódnak a Szentendrei úti csomópontokat érintő átalakítási munkálatok. A kereszteződések átépítését a Swietelsky végzi, kérik, hogy az alábbi helyeken és időpontokban fokozott figyelemmel közlekedjenek az alábbi szakaszokon:  

2023. október 30-31-én, hétfőn és kedden a Szentendrei-Bogdáni csomópontban burkolatmarás fog történni (egyszerre egy sávban), forgalomirányítók közreműködésévével – kérjük, hogy fokozottan figyeljenek.

2023. november 2-án, csütörtökön éjszaka aszfaltozás lesz a Szentendrei-Bogdáni csomópontban – kérjük, hogy 20:00-06:00 között kerüljék a csomópontot:

  • a Szentendrei út egy-egy sávon lesz járható északi és déli irányba
  • a Szentendrei útról nem lehet lekanyarodni a Bogdáni útra egyik irányból sem
  • a Bogdáni útról nem lehet keresztezni a Szentendrei utat és felhajtani sem lehet rá
  • a Bogdáni út forgalma nyugaton a Meggyfa utcánál, keleten a Folyamőr utcánál lesz elterelve, mindkét irányból a Raktár utcán tudnak kihajtani a Szentendrei útra

2023. november 3-án, pénteken éjszaka aszfaltozás lesz a Szentendrei-Bogdáni csomópontban ­– kérjük, hogy 20:00-06:00 között kerüljék a csomópontot:

  • a Szentendrei út két-két sávon lesz járható északi és déli irányba
  • a Szentendrei útról le lehet hajtani a Bogdáni útra, mindkét irányból jobbra (a csomópont közepén keresztül balra nem)
  • a Bogdáni útról nem lehet keresztezni a Szentendrei utat, felhajtani jobbra lehet (a csomópont közepén keresztül balra nem), a terelő útvonal a Meggyfa utca és a Folyamőr utca lesz

Ahogy azt korábban megírtuk: több ütemben, a lehető legkevesebb közlekedési korlátozás mellett egy éven belül átépítik a Raktár utcai, a Búvár utca és a Kerék utca közötti, valamint a Bogdáni úti kereszteződést is, hogy azok biztonságosabbak legyenek, csökkenjenek a torlódások és egyúttal a Szentendrei úti szélsőséges gyorshajtásokat is akadályozzák.

A kereszteződések átépítéséről és annak módjáról 2017-ben kötött településrendezési szerződést még Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat előző vezetése az egykori óbudai szeszgyár (BUSZESZ) területén a Waterfront City lakópark ingatlanfejlesztőjével. A szerződésben megállapodtak többek között abban, hogy a Szentendrei út kereszteződéseinek átépítését a terület tulajdonosával, a Fővárosi Önkormányzattal egyeztetett forgalmi tervek szerint a Waterfront City beruházója fogja elvégezni. Az előirányzott útfejlesztések célja a lakóparkba való nagyszámú beköltözések által kiváltott forgalmi terhelés csökkentése, de például a kerületi és fővárosi önkormányzat, valamint a beruházó együttműködése keretében készült el idén a Folyamőr park is.

Az átfogó útfejlesztési beruházás közlekedésbiztonsági szempontból különösen indokolt és időszerű. A kérdéses kereszteződések használhatóságával kapcsolatban folyamatosan érkeznek a lakossági panaszok, a nehezen értelmezhető közlekedési helyzetek miatt egyre gyakoribbak a balesetek. A Szentendrei út tulajdonosa és kezelője a Fővárosi Önkormányzat és a Budapest Közút; szakembereik olyan átalakítási terveket dolgoztak ki, amelyek biztonságossá teszik ezeket a kereszteződéseket, csökkenteni fogják a környéken jelenleg előforduló torlódásokat, megoldják a lakópark csatlakozását és akadályozzák a Szentendrei úton a szélsőséges gyorshajtást.

A mostani, őszi szünetben elvégzendő munkálatok ennek az átalakítási folyamatnak a részei, a munkálatok időzítésekor fontos szempont volt, hogy a kevésbé forgalmas időszakokban történjenek.

A teljes beruházás végére létrejövő új forgalmi rendről itt talál részletes tájékoztatást.

A kivitelezési munkálatok idejére türelmüket kérjük és köszönjük!

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság