Az óvodai tesztelések alkalmával ezúttal két dolgozónk eredménye is pozitív lett

Hírek
Közzétéve:

A kerület óvodáiban a napokban 430 fő óvodai dolgozó vett részt Covid-19-szűrésen. Az Óbudai Hétpettyes Óvoda Solymár utcai tagintézményében, illetve az Óbudai Vackor Óvoda Mókus Tagintézményében egy-egy dolgozónak lett pozitív a teszteredménye.

Az Óbudai Hétpettyes Óvoda Solymár utcai tagintézménye esetében két dolgozó, az Óbudai Vackor Óvoda Mókus Tagintézménye esetében három dolgozó került járványügyi intézkedés alá, 15 gyermeket pedig önkéntes megfigyelésen tartanak otthon.

Az érintett állami szervek, a dolgozók és a szülők tájékoztatása már korábban megtörtént.

Dr. Kiss László polgármester haladéktalanul elrendelte az érintett csoportszobák és öltözők soron kívüli fertőtlenítését. Ez az utasítást követően megtörtént.

Az óvoda alkalmazottjait tájékoztatták, és újra felhívták a figyelmüket, hogy bármilyen betegség esetén azonnal értesítsék a háziorvosukat.

A dolgozók, az oda járó gyermekek és a családjaik biztonsága érdekében az országos tisztifőorvos által kiadott eljárásrend szerint az állami intézmények befejezték a lehetséges kontaktok felkutatását.

Dr. Kiss László polgármester a Facebookon közzétett közleményében arra kérte a szülőket, hogy kísérjék figyelemmel az intézmények Facebook-oldalát, indokolt esetben az Óbudai Hétpettyes Óvoda esetében Kiss Anita intézményvezető asszonytól a kiss.anita@kszki.obuda.hu címen, az Óbudai Vackor Óvoda esetében pedig Jagoschitzné Magócs Szilvia intézményvezető asszonytól a magocs.szilvia@kszki.obuda.hu e-mail-címen kaphatnak tájékoztatást.

„Az óvodák biztonsága érdekében eddig is számos intézkedést tettünk, de rendszeresen áttekintjük a tennivalóinkat. Az óvodai programok esetén a korlátozások további fenntartására lehet szükség. Kérjük mindenki megértését, a gyermekeink védelmében kerül sor erre. Abban az esetben, ha bármely szülő/gondozó nem kívánja az óvodai ellátást igénybe venni, továbbra is orvosi igazolás nélkül megteheti” – hangsúlyozta a polgármester.

Polgármesteri utasítás alapján módosították az intézmények házirendjét is. Ez szigorította az intézményekben történő maszkviselés rendjét. „Kérjük a maszkviselési és a távolságtartási szabályok betartását. Vigyázzunk egymásra, vigyázzunk közösségünkre!” – kérte dr. Kiss László.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság