Az udvarzöldítési pályázatra március 3-ig lehet jelentkezni

Hírek
Közzétéve:

„A belvárosi terekben, így a házak által szorosan határolt területeken is jóval több lehetőség kínálkozik a zöldítésre, növények, cserjék, akár fák elültetésére, mint elsőre gondolnánk, különösen, ha a vállalkozó szellemű, kreatív lakóközösségek némi segítséget is kapnak ehhez. Az eredmények pedig, mint az alábbi kép is igazolja, lenyűgözőek!” – írta Kerpel-Fronius Gábor főpolgármester-helyettes a közösségi oldalán.

A pályázatot társasházak, lakásszövetkezetek számára a belső udvarok zöldítésére hirdették meg. A rendelkezésre álló támogatási keretösszeg: bruttó 30 millió forint, amelyből 800 ezer, de akár 2 millió forint vissza nem térítendő pénzbeli támogatást is elnyerhetnek a pályázók.

A támogatás belső udvarok felújítási és megújítási munkáira, a szükséges műszaki vizsgálatok, tervezési munkák, növényzet telepítése, földmunkák, alapanyagok, köztéri elemek készítésére, kész bútorok beszerzésére, kerti szerszámok beszerzésére, bérlésére, növényorvosi, favédelmi munkák elvégzésére nyerhető el. A beérkezett pályázatok szakmai bírálata alapján, a rendelkezésre álló támogatási keretösszeg erejéig a Fővárosi Önkormányzat támogatási szerződést köt a nyertes társasházakkal, lakásszövetkezetekkel.

A pontos részletek ITT olvashatók el.

 

A kép forrása: nagyhazak.hu

 

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság