Befejezéséhez közeledik a Pünkösdfürdő Park kialakítása

Hírek
Közzétéve:

A hét hektár nagyságú és 1,5 kilométer hosszú Pünkösdfürdő Park a Radó Dezső Terv részeként valósul meg, amelynek keretében összesen 685 fával, több ezer cserjével és évelővel gazdagodik majd a korábban gyepes gátoldal.

A főpolgármester és kerületünk polgármestere ma megtekintette a második idősfa-beültetést a Főkert speciális gépével.

A pünkösdfürdői gát szabályozott árvízvédelmi terület, ezért a Főkert elsődleges célja a terület ökológiai egyensúlyának megtartása, valamint a biodiverzitás megőrzése és a zöldfelületek hangsúlyozása volt.

A parkban multifunkciós sportpályát, homokos strandröplabdapályát, pétanque-pályát, folyamatosan érő gyümölcsöskertet alma-, körte-, szilva-, meggy- és mandulafával, valamint piknikező- és sütögetőhelyeket is kialakítanak.

A gyerekek birodalma színes trambulinokból, fedett csúszdákból és mászóelemekből áll majd, amelyek felett napvitorla biztosítja az árnyékolást.

A területen esőbiztos biciklitárolók, kerékpáros pihenő és telepített mosdó is helyet kap, valamint tanösvény jelleggel a különböző információs táblákról megismerhetjük majd a környék növényvilágát és vízgazdálkodását a sétaútvonalak mentén.

A színes gumiburkolattal fedett multifunkciós sportpályát a földbe süllyesztették, hogy csökkentsék a környék zajterhelését, valamint megőrizzék a terület zöld, rekreációs jellegét.

A projekt teljes költsége 1,1 milliárd forint.

A beruházás befejezése decemberben várható, azonban a park a végleges formáját csak jövő tavasszal, a füvesítés és a növények zöldellése után éri majd el.

Pünkösdfürdő faültetés

Idősfa-beültetés speciális géppel

Pünkösdfürdő Park bejárás Karácsonyi Gergellyel és Kiss Lászlóval

A Pünkösdfürdő Park bejárása a BKM Főkert munkatársaival

Multifunkciós sportpálya a Pünkösdfürdő Parkban

Gumiborítású multifunkciós sportpálya a Pünkösdfürdő Parkban

Pünkösdfürdő Park faültetés speciális géppel

Összesen 685 fa és több ezer cserje otthona lesz a park

Dr. Kiss László és Karácsony Gergely a Pünkösdfürdő Parkban

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság