Befejeződött a pünkösdfürdői játszótér darázsmentesítése – A gyerekek ismét birtokba vehették a csúszdát

Hírek
Közzétéve:

Befejeződött a Pünkösdfürdő Park lezárt játszóterén a darázsmentesítés. A hétvégén már újra játszhattak a gyerekek a csúszdán.

Az Óbuda-Békásmegyer Közterület-Felügyelet járőröző közterület-felügyelői a Római-parti szolgálatuk során rendszeresen ellenőrizik a Pünkösdfürdő Parkot és annak játszóterét is. A múlt héten észlelték, hogy a zárt csúszda tartószerkezetébe darazsak költöztek.

A felügyelet az illetékes hatóságot értesítette. A felügyelőink pedig a területet körbekordonozták és figyelemfelhívó tájékoztatókat helyeztek el.

Azóta Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat szerződött partnere elvégezte a Pünkösdfürdő Park játszóterén lezárt csúszdánál a darázsmentesítést. A hétvégén már újra játszhattak a gyerekek a csúszdán.

Hogyan előzhetjük meg a darázstámadást?

Jó tudni, hogy a darazsak jellemzően csak akkor támadnak emberre, ha veszélyben érzik magukat vagy fészküket. Ezeknek a helyzeteknek a legjobb megelőzése, ha elkerüljük a fészket és nem ingereljük őket. A darazsakat vonzzák a lefedetlen ételek, cukros folyadékok, ezért a szabadban mindig csomagoljuk be vagy zárjuk el a magunkkal vitt élelmiszereket.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság

Kapcsolódó bejegyzések

Hírek
Közzétéve:

Ingyenes korrepetálás és sok játék várja az iskolás gyerekeket az Óbudai Don Bosco Közösségi Házban

Hírek
Közzétéve:

A Meggyfa utcai platán lett a 2023-as év fája

Hírek
Közzétéve:

Ma gyújtjuk meg a második adventi gyertyát