Befejeződött a Zipernowsky-sétány felújítása Békásmegyeren

Hírek
Közzétéve:

A Békásmegyeri lakótelepen élők megszokhatták már, hogy folyamatosan épül, készül, korszerűsödik valami a lakhelyükön. Szinte nincs olyan időszak, hogy ne zajlanának munkálatok valahol egy intézmény vagy egy közterület rekonstrukciója kapcsán. Persze érthető, hogy kerületrész rehabilitációját Óbuda-Békásmegyer önkormányzata prioritásként kezeli, hiszen az 1971-83 között épült lakótelep útjait, parkjait, sétányait és egyéb közterületeit az eltelt évtizedek alatt alaposan elkoptatta a panelváros 35 ezer lakója. Bár továbbra is bőven akad teendő, a fejlődés jelei látványosak. Alig egy hónappal azután, hogy a Madzsar József utcai egykori Szolgáltatóházban kialakított, 100 fő nappali ellátására alkalmas idősek klubját átadták, már a megújult Zipernowsky-sétányt is birtokba vehették a békásmegyeriek.

Fotó: Sánta Balázs
Fotó: Sánta Balázs

A Hatvany – Zipernovszky – Gyűrű és Sarkadi Imre utca által határolt közterület márciusban megkezdett fejlesztése során a forgalmi igényeknek megfelelően megújították a sétányokat, a díszkővel, az aszfalttal, illetve szórt kővel burkolt útvonalak kapcsolódásánál csomópontokat alakítottak ki, „megfiatalították” a terület több mint negyvenéves cserjeállományát, gyepfelületét, korszerűsítették a közvilágítást és az utcabútorokat. Nemsokára a kivágott fákat is pótolják, a facsemetéket késő ősszel ültetik ki. A térrekonstrukciónak köszönhetően már egy megszépült, modern sétányon lehet megközelíteni a környező intézményeket, a Gyermeksziget Montessori Óvodát, a Zipernowsky Károly Általános Iskolát, a Kelta Vendéglátó Szakközépiskolát, illetve a Derűs Alkony Gondozóházat.

Fotó: Sánta Balázs
Fotó: Sánta Balázs

A sétánnyal egyidőben készült egy 15 és egy 30 férőhelyes parkoló is Békásmegyeren, s egy új fitneszparkkal is gazdagodott a lakótelep. Készen vannak már a Táncsics Mihály utcai közpark kialakításának tervei is, amelyeket a kerületben idén elindított szociális építkezési modell keretében, a környéken élők bevonásával készített el az önkormányzat által felkért mérnökiroda.

Fotó: Sánta Balázs
Fotó: Sánta Balázs

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság