Befejeződtek a forgalomcsillapítási kivitelezési munkák Csillaghegyen

Hírek
Közzétéve:

Csillaghegy északkeleti részén 2017-ben forgalomtechnikai fejlesztés történt, azonban hamarosan kiderült, hogy a beruházást felül kell vizsgálni, mivel ezt követően is nagy maradt a térség forgalomterheltsége.

A tervek revíziójára volt szükség, ennek során az a szakértői megállapodás született, hogy a forgalom hatékonyabb csillapításának érdekében további forgalomcsillapító küszöbök kialakítása szükséges az övezetben.

Ennek eredményeként Csillaghegy északkeleti területén, a Mátyás király út, a Batthyány utca, az Árpád utca, a Pünkösdfürdő utca és a Királyok útja által határolt területen 2021. október 25-én forgalomtechnika kivitelezési munkák indultak. A munkálatok jelentős részét november első felében befejezték.

A fejlesztésben érintett helyszíneken összesen hat forgalomcsillapító küszöb épült:

  • a Hunyadi utca és a József Attila utca találkozásánál,
  • a Hunyadi utca és a Toldi utca találkozásánál,
  • az Árpád utca 170. számnál,
  • az Árpád utca és a Fodros utca találkozásánál,
  • a Bajtárs utca és a József Attila utca találkozásánál,
  • illetve a Bajtárs utca és a Bivalyos utca találkozásánál.

Emellett a Hunyadi utca és a József Attila utca, valamint a Hunyadi utca és a Toldi utca találkozásánál kialakított forgalomcsillapító küszöbökhöz két víznyelőt is kialakítottak.

A megépített víznyelők az övezet jövőbeli, ideálisabb csapadékvíz-elvezetési képességét célozzák, amelyeket azért helyeztek el, hogy előkészítsék a terepet a későbbiek folyamán megvalósuló csapadékvíz-elvezetési hálózat fejlesztésének Csillaghegy területén.

A kivitelezési munkálatok utolsó lépéseként a Hunyadi utca 87. és 88. számnál nagy méretű virágládákat helyeztek el az útpálya mindkét szélén. A virágládák mindkét oldalán négyzet alakú iránytáblák láthatók. Ez a kialakítás a sáv szűkítése és elhúzása miatt a gépjárművezetők figyelmét jobban felhívja, és lassításra készteti őket.

Bízunk benne, hogy a forgalomcsillapítási fejlesztés beváltja a hozzá fűzött reményeket, és az övezetben élők, valamint az arra közlekedők nagyobb nyugalmát segíti elő.

Köszönjük a kivitelezés során tanúsított türelmüket, és biztonságos közlekedést kívánunk!

 

Sávszűkítő virágládák Csillaghegyen

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság