Bejárást tartottunk a Sziget Fesztivál területén

Hírek Kiemelt hírek
Közzétéve:

Dr. Kiss László, Óbuda-Békásmegyer és Déri Tibor, Újpest polgármestere együtt tekintette meg a nyitásra kész Fesztivál területét szerda délután, egyeztettek a szervezőkkel is. 

Örömünkre szolgál, hogy három évtizede adhatunk otthont a világhírű zenei fesztiválnak. Ezen a héten is a lakosság biztonsága és nyugalma az első számunkra, ezért sok sok szervezéssel és egyeztetéssel dolgoztunk azon, hogy a lehető legkisebb mértékben zavarja a rendezvény a kerületiek nyugalmát.

Ebben partnereink a Sziget Fesztivál szervezői, akikkel idén több, olyan új megoldásban is megállapodtunk, amelyekkel a lakosság komfortérzetére vigyázunk az esemény ideje alatt. A részleteket ebben a cikkben tettük közzé. , a bejáráson pedig a két polgármester személyesen is meggyőződött a megbeszéltek végrehajtásáról.

A személygépkocsi és a tehergépkocsi forgalmat radikálisan csökkentették a szervezők. A beléptetés a fesztivál területén van, valamint a közösségi közlekedés és az elektromos közlekedési eszközök használatára biztatnak mindenkit.

Megállapodtunk, hogy a Hajógyári-szigetet abban az állapotában kapjuk vissza, ahogy átadtuk. A fesztivál lebonyolítói védik a sétányokat, zöldfelületeket és szelektív hulladékgyűjtést vezetnek be. Továbbá a Hajógyári-szigetet használók számára nyilvános illemhelyet is építtetnek a szervezők, amely a fesztivál után is, egész évben a látogatók rendelkezésére áll majd.

A hangerőt automatikusan szabályozó limitrendszer működik a Sziget területén, de emellett nemcsak a fesztivál szervezői, hanem az önkormányzatunk független szakértője is végez méréseket. A zajszintmérésről ebben a cikkben, a fesztivál ideje alatt működő, ügyeletes telefonszámokról pedig itt írtunk részletesen.

Köszönjük türelmüket és megértésüket!

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság