Benned szól a dal – 25 év az Omegában – Szekeres Tamás Óbudán koncertezik

Hírek
Közzétéve:

Szekeres Tamás, az Omega együttes gitárosa 25 éven át játszott a legendás zenekarban. Most koncertturnén idézi fel a legismertebb Omega-dalokat. A turné egyik állomása az Óbudai Evangélikus Templom. A szeptember 30-i koncert megrendezését önkormányzatunk anyagilag is támogatja.

Béres András alpolgármester köszöntötte Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat nevében a zenészeket és a megjelenteket az óbudai koncertet bejelentő sajtótájékoztatónkon: „Őszintén örülök, hogy a harmadik kerületbe is ellátogat a koncertkörút, hiszen az Omegára mindannyian úgy emlékezünk, hogy közel hozta a közönségéhez a zenét. Önkormányzatunk – szűkös lehetőségeihez képest – minden hasonló rendezvényt igyekszik támogatni.”

Koncertturné szakrális hangvételben

„A mai egyházak legfontosabb feladatai közé tartozik, hogy újra kitárják kapuikat – hangsúlyozta Jakab Béla, a hangversenynek otthont adó Óbudai Evangélikus Egyházközség lelkésze üdvözlőbeszédében. – A világjárvány okozta kényszerű elzártság, bezártság igen próbára tette közösségünk tagjait, így szeretettel látunk minden olyan alkalmat templomunkban, amely értéket nyújtva összeterel bennünket, ezért is fogadtuk nagy örömmel Szekeres Tamás és zenésztársainak kezdeményezését.”

Szekeres Tamás gitárvirtuóz a márciusban indult koncertturnén, elhunyt barátai előtt tisztelegve szakrális hangvételben interpretálja a legendás Omega-dalokat. Szeptember 30-án, szombaton 18 órától az Óbudai Evangélikus Templomban (1034 Budapest, Dévai Bíró Mátyás tér 1.) hallhatjuk a Benned szól a dal – 25 év az Omegában című hangversenyt.

Gitár mellett ütőhangszerek és dob szól

„Jóleső érzés, hogy Óbudán is koncertezhetünk, hiszen számos gyermekkori emlék fűz ide, ahogyan számos serdülőkori zenészbarátságom is itt szövődött, – idézte fel Szekeres Tamás a harmadik kerülethez kapcsolódó kötelékeit. – És ahogyan lelkész úr is mondta, mindannyian nehéz időkön vagyunk túl, hiszen a pandémia a zenészeket szintén elzárta a közönségüktől, én például három és fél éven át nem játszhattam, miközben gyermekkorom óta minden héten hangszer van a kezemben…”

Így különleges öröm volt a művész számára, hogy gyermekkori zenészbarátai elfogadták meghívását, csatlakozanak hozzá, és újra együtt muzsikálnak. Mindhárman gyermekkoruk óta elköteleződtek a zenélés, a közös zenélés mellett, Herbály Péter most az ütőhangszereken játszik, Pleskó Béla pedig a dobol.

25 év közös zenélés után ismét szóló pályán

Szekeres Tamás, a Zeneakadémián diplomázott klasszikus gitárművész és tanár tinédzser korától számos nemzetközi produkcióban szerepelt, de életének eddigi leghosszabb együttműködése az Omega zenekarban eltöltött 25 év volt. 2023-ban, a kényszerű és tragikus – az Omega meghatározó tagjainak elvesztése miatti – leállás után három és fél évvel újra szóló pályán hallhatjuk.

Jegyek válthatók a koncertre:

az Óbudai Társaskörben (1036 Bp. Kiskorona u. 7.)

az Óbuda Travel utazási irodában (1035 Bp. Vörösvári út 21.)

és az Óbudai Evangélikus Templomban vasárnap délelőtt.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság