Bike & Breakfast: reggeli a kerékpárral közlekedőknek

Hírek
Közzétéve:

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata elkötelezett az egészséges és környezettudatos életmód mellett, ezért támogat minden olyan kezdeményezést, amely az egyéni közlekedés leghatékonyabb módja, a kerékpározás széleskörű elterjesztését és népszerűsítését szolgálja.

kép logóval-bikeand breakfast

2016 februárjában három óbudai vendéglátóhellyel és kulturális intézménnyel összefogva elindítjuk a havonta jelentkező, ingyenes kerékpáros reggeli akciót, amely a BIKE & BREAKFAST nevet viseli. A részt vevő kerékpárosok a This is Melbourne Too újhullámos kávézóban (1031 Budapest, Záhony u 7., bejárat a Gázgyár utca felől) az Esernyős – Óbudai Kulturális, Turisztikai és Információs Pontban (1033 Budapest, Fő tér 2.) és a Rozmaring Kertvendéglőben (Budapest, Árpád fejedelem útja 125.) fogyaszthatják el a zamatos kávéból, friss gyümölcsléből és minőségi péksüteményből álló reggelijüket.

Első alkalommal február 26-án kerül megrendezésre az akció, a helyszíneken reggel 7-től 9 óráig várják a két keréken közlekedőket. A tápláló, energiát adó reggeli – igény esetén természetesen elvihető – csomag mellett a helyszíneken természetesen gondoskodnak a kerékpárok biztonságáról is.

A részt vevő intézmények, vendéglátóhelyek mindegyike az EuroVelo6 nemzetközi kerékpárút mentén fekszik, de az útvonal mellett szimbolikusan összeköti őket az a közös cél is, hogy a mozgás öröme mellett felhívják a figyelmet ennek a közlekedési formának a környezettudatos, egészséges és sok esetben az egyéb lehetőségeknél hatékonyabb voltára.

Februártól októberig minden hó utolsó péntekén 7-9-ig várják a biciklivel munkába indulókat a résztvevő helyszíneken a hirdetményekben megadott váltakozó vendéglátói szerepben.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság