Bike & Breakfast: először Óbudán

Hírek
Közzétéve:

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata, a Esernyős Óbudai Kulturális, Turisztikai és Információs Pont, a This Is Melbourne Too kávézó és a Rozmaring Kertvendéglő összefogása nyomán ma reggel 7:00 és 9:00 között először került sor a kifejezetten kerékpárosoknak szervezett reggeli akcióra, amelynek keretében a részt vevő helyszínek valamelyikére betérő bringások három részből álló tápláló reggeli csomagot és fényvisszaverő matricát kaptak ajándékba.

A Fő téren található Esernyős felé kerekezők közül több, mint 40-en döntöttek úgy, hogy pár percre megállnak, hogy elfogyasszák az ízletes olasz kávéból, különböző ízek közül választható prémium perecből és organikus szőlőléből összeállított reggelit. Békefi Anna, az Esernyős ügyvezetője örömét fejezte ki az akció sikere és közösségformáló ereje miatt, és megjegyezte, hogy így különösen jó hangulatban telt a reggel, de a tavasz beköszöntével még több kerékpáros vendégre számítanak majd.

bikeandbreakfast_thisismelbournetoo_3

A This is Melbourne Too-ban az ínyenc kávé mellett frissen facsart narancslével és gazdag croissant kínálatból kiválasztható péksüteménnyel készültek a szervezők. Kósa Ákos, a Graphisoft Parkban található speciality kávézó vezetője elmondta, hogy a közel 50, kifejezetten emiatt érkező vendégük – akik között az életvitelszerűen bringázó futárok mellett akadtak a parkban dolgozók, de szép számmal érkeztek más kerületekből is – lelkesen fogadta az akciót, és hasznos kezdeményezésnek tartja ennek a sportnak és közlekedési formának a népszerűsítését.

bikeandbreakfast_thisismelbournetoo_2

A Rozmaring Kertvendéglő csapata is csatlakozott a BIKE & BREAKFAST akcióhoz. A Duna óbudai partszakaszának egyik leghangulatosabb éttermében is kávéval, gyümölcslével és péksüteménnyel várták azt a körülbelül 30 biciklist, akik Szabó Lajos, a vendéglő vezetőjének beszámolója alapján üdvözölték a kezdeményezést, és nagyon várják a folytatást.

Sokáig nem kell várniuk, ugyanis a BIKE & BREAKFAST jövő hónapban folytatódik, márciustól az EuroVelo6 nemzetközi kerékpárút mentén fekvő vendéglátóhelyek egymásnak adják majd a stafétát. Az első tavaszi hónap utolsó péntekjén a This is Melbourne Too, áprilisban az Esernyős, májusban pedig a Rozmaring Kertvendéglő várja majd a kerekezőket. Óbuda-Békásmegyer Önkormányzatának és a részt vevő vendéglátóhelyeknek nem titkolt célja, hogy közösen hívják fel a figyelmet a kerékpáros közlekedés környezet- és egészségtudatos voltára, így népszerűsítve ezt a rendkívül hatékony közlekedési formát.

Következő alkalom:
Március 25. 07.00-07.00
This is Melbourne Too (1031 Budapest, Záhony utca 7., bejárat a Gázgyár utca felől)

bikeandbreakfast_thisismelbournetoo_1

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság