Bizottság vizsgálja ki a The Village Lakópark 2016-os engedélyezése körüli szabálytalanságokat

Hírek
Közzétéve:

Óbuda-Békásmegyer képviselő-testülete február 29-én rendes ülést tartott, ezek voltak a legfontosabb döntéseink:

PEDOFILOKNAK NEM JÁR KEGYELEM címmel politikai nyilatkozatot fogadtak el. A kegyelmi botrányhoz kapcsolódóan a Fidesz tett javaslatot nyilatkozat megalkotására, az eredeti szöveg szándéka azonban az volt, hogy elkenje a kormányzat felelősségét.

“Meggyőződésem, hogy a gyermekvédelem ügyében és a gyerekek ellen elkövetett bűncselekmények kapcsán nincs helye mellébeszélésnek, módosító javaslatot nyújtottam be a nyilatkozathoz” – mondta el dr. Kiss László polgármester.

A nyilatkozatban többek között ez áll: „üdvözöljük Novák Katalin és Varga Judit lemondását, ugyanakkor hasonló lépést várunk el a kormány és a korábbi elnöki tanácsadó testület azon további tagjaitól, akik az elnöki kegyelem megadását előmozdították. Ezen túl pedig a közélettől való távozását várjuk el mindenkitől, aki részt vállalt abban, hogy a III. kerület Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata nevelési intézményét érintő pedofil ügy eltussolásra, valamint a szükséges szakmai intézkedések elmulasztásra kerüljenek a 2019 előtti városvezetés idején.”

A nyilatkozatot, amelynek megalkotására a Fidesz tett javaslatot, végül pont ők nem fogadták el, a szavazásban nem vettek részt.

Ismét emeltük az óvópedagógusok bérét a III. kerületben

Az állam által meghatározottnál is nagyobb mértékben emeli a III. kerületi önkormányzat az óvodapedagógusok bérét január 1-ig visszamenőleg.

A képviselő-testület döntése értelmében a gyakornok besorolású dolgozó kezdő illetménye 528 ezer Ft, a pedagógus I. besorolású dolgozó alapilletménye 549 ezer Ft, a Pedagógus II. besorolású dolgozó illetménye 576 ezer Ft, a Mesterpedagógus besorolású dolgozó alapilletménye 697 ezer Ft, a kutatótanár besorolású dolgozók alapilletménye 858 ezer Ft lesz. Természetesen az önkormányzatunk által bevezetett 30 ezer Ft-os Óbuda-pótlék is megmarad.

Bizottság vizsgálja ki a The Village Lakópark 2016-os engedélyezése körüli szabálytalanságokat: a Római-parton álló 27 ezer négyzetméteres luxuslakópark feltehetőleg az építési szabályok kijátszásával kapott építési engedélyt 2016-ban az akkor még Bús Balázs vezette önkormányzattól. A beruházás során a beépítés mértéke a megengedettnél jelentősen nagyobb lett, a zöldfelület pedig az előírtaknál jóval kisebb.  A lakópark Duna felőli oldalán lévő előkertet közhasználatra kellett volna átadni, ez azonban nem történt meg, helyette vasbeton kerítést, támfalat építettek a sétányra.

A vizsgálóbizottság feladata többek között, hogy feltárja, milyen jogszabályokat sértettek meg az építési engedély kiadásakor és ez kinek róható fel, illetve javaslatot tegyen a part felőli rész közhasználatba való átadásának módjára.

Folytatjuk a párkapcsolati és gyermekek elleni erőszak megelőzéséért indított programunkat

A Fővárosi Önkormányzat Szolidaritási Alapjához pályázatot nyújtunk be egy hosszú távú program lefolytatására.

KÖZÖSSÉGI KERÉKPÁRTÁROLÓK TELEPÍTÉSÉRE PÁLYÁZUNK a Fővárosi Önkormányzat pályázatán, hiszen elkötelezettek vagyunk a kerékpáros közlekedés támogatása ügyében.

SZERZŐDÉST KÖTÜNK A MAGYAR MÁLTAI SZERETETSZOLGÁLATTAL újabb két évre a hajléktalan személyek ellátására, szociális konyha biztosítására, házi segítségnyújtásra, időskorúak nappali ellátására. Ennek a szerződésnek a keretén belül történik az ún. Máltai játszótereken a „Játszva Megelőzni – Játszóház, Játszótér program”.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság