Biztonságosan üzemel a Békásmegyeri Piac

Aktuális
Közzétéve:

Félrevezető, rágalmazó cikk jelent meg egy online kerületi lapban november 24-én. Az ott megjelent állításokkal szemben a Békásmegyeri Piac működése teljes biztonságban van, a névtelenül terjesztett írás rezsiemeléssel és bérleti díj emeléssel kapcsolatos valamennyi állítása is hazugság.

Ezúton szeretnénk megnyugtatni a kerületieket, hogy a Békásmegyeri Piac működését semmi sem veszélyezteti. Az üzletek bérleti díjai változatlanok az erős infláció ellenére is. A bérleti díjak lehetőség szerinti alacsonyan tartására mind az üzemeltető, mind pedig a tulajdonos önkormányzat figyelmet fordít, ennek köszönhetően az elmúlt három évben még az infláció mértékét követő emelés sem történt.

Az üzletek rezsijét az üzemeltető teljesen egzakt módon számolja ki, minden üzlethez saját víz és áram almérő tartozik, és a mért, valós fogyasztás alapján fizetnek. A rezsi azonban – ahogy minden magánszemélyé és közületé az országban – emelkedett: a távhő ára egy nap alatt tizennégyszeresére, az áram háromszorosára a szemétszállítás pedig a kétszeresére. Továbbá nőttek az üzemeltető karbantartási, takarítási és biztonsági költségei is.

Végül a többi állításhoz hasonlóan az sem felel meg a valóságnak, hogy a polgármester határozná meg a piaccal kapcsolatos díjakat, hiszen azokról a piac igazgatóságának szakmai javaslata alapján az önkormányzat Pénzügyi, Tulajdonosi és Vagyonnyilatkozat-kezelő Bizottsága dönt.

A lakosságot a piac bezárásával riogató, valótlan állítások tömkelegét tartalmazó cikkel kapcsolatban a szükséges lépéseket megtesszük. Kérjük, hogy hiteles forrásból, önkormányzatunk hivatalos felületeiről tájékozódjanak.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság