Bringával biztonságosan? Igen! ‒ Szeptember 22. az európai autómentes nap

Közzétéve:

Immár 24 éve tartjuk meg szeptember 22-én kontinensünk nagyvárosaiban az európai autómentes napot. A kezdeményezés célja a minél szélesebb körű társadalmi környezettudatosság erősítése.

Óbuda-Békásmegyer a legklímabarátabb kerület és a Haladó Kerékpárosbarát Település megtisztelő címek büszke viselője, így önkormányzata az európai autómentes nap minden céljával azonosulni kíván. A naphoz kapcsolódó rendezvények többek között olyan fontos kérdéseket állítanak a középpontban, mint

  • a közlekedési mód felelősségteljes megválasztása;
  • a fenntartható városi közlekedés előnyei;
  • a közösségi, a kerékpáros és a gyalogos közlekedés fejlesztésének szükségessége.

Az európai autómentes napot hagyományosan az európai mobilitási hét zárásaként rendezik meg, szintén a témához kapcsolódó eseménysorozatokkal. És kerültünk is minden évben csatlakozik figyelemfelhívó akcióikhoz.

Ebben az évben Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat a Bebiciklizés a mobilitási héten eseményt támogatta. Melyen a Magyar Kerékpárosklub és a Magyar Kerékpárosklub Észak-budai Területi Szervezet segítségével kipróbálhattuk, hogyan lehet olyan kényelmesen, biztonságosan, szabályosan, gyorsan közlekedni bringával, mint autóval.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság