Brit vizsgabizottság a harmadik kerületi főiskolán

Hírek
Közzétéve:

A harmadik kerületi International Business School (IBS) Magyarországon egyedülálló módon alkalmazza a brit vizsgáztatási módszert, az Exam Boardot, amely egy több napos ellenőrző folyamat. Az IBS az összes képzési programján él ezzel a gyakorlattal.

Az Egyesült Királyság felsőoktatási intézményeiben – és így az IBS-en is – a szemeszterenként összeülő vizsgabizottság nem a diákok, hanem az oktatók munkáját ellenőrzi: feladata a hallgatóknak adott pontszámok és jegyek jóváhagyása és adott esetben ezek felülvizsgálata . A folyamat során először az IBS belső másodértékelői (Internal Examiners) alaposan áttekintik a modulvezetőktől megkapott számonkérés-leírásokat, és szükség esetén módosításokat javasolnak ezekben. A félév során pedig ellenőrzik az előre meghatározott kritériumok betartását, és ezáltal biztosítják az értékelések következetességét. Ezt követően a külső vizsgáztatók (External Examiners) tekintik át a megítélt pontszámokat és érdemjegyeket. Ők minden esetben egy nagy-britanniai felsőoktatási intézményből érkeznek, és külső szemlélőként objektivitást és új perspektívákat hoznak az értékelési folyamatba. A diákok csak a teljes, nagyjából egyhetes folyamat lezárulta után kapják meg jegyeiket és értékeléseiket.

A keresztellenőrzési folyamatok nemcsak azt biztosítják, hogy minden diák egységes és igazságos értékelésben részesüljön, hanem azt is, hogy olyan részletes írásbeli visszajelzést kapjanak, mely segíti a további fejlődésüket. A külső vizsgaztatók idén is kiemelték, hogy az Óbuda-Békásmegyeren található IBS értékelési folyamatai példaértékűek.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság