Búcsúzunk a Pro Óbuda díjas Pokorádi Gizellától – Mindig a legelesettebbek oldalán állt

Hírek
Közzétéve:

Pokorádi Gizella korán elkötelezte magát a harmadik kerület mellett, hiszen rögtön az érettségi után a Goldberger Textilműveknél helyezkedett el. Családjával immár harmincnyolc esztendeje óbudai lakossá vált.

Gizella három kislányt nevelt, de édesanyai feladatai mellett társadalmi munkát is vállalt a Flórián téri aluljáróban működő Ifjúsági Irodában. Empátiával fordult a nehéz sorsú óbudai fiatalok felé, sokan közülük „pótanyukájuknak” tekintették. Az itt töltött évek eredendő szociális érzékenységét pályaválasztássá érlelték: hogy ismeretei elmélyítése előbb szociális munkás, majd szociális igazgatás szervező szakon szerzett főiskolai diplomát.

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzatnak 1994–2002-ig volt a tagja, ez alatt az időszak alatt a testület két alkalommal is alpolgármesternek választotta. A szociális területért is felelős alpolgármesterként a kerület nehéz helyzetben lévő, szegény lakosaiért dolgozott, akiknek a többségét személyesen is ismerte. 2002-től nyugdíjba vonulásáig pedig a Polgármesteri Hivatal Egészségügyi és Szociális Ügyosztályának vezetőjeként, majd a gyámhivatal munkatársaként segítette az önkormányzat munkáját.

Pokorádi Gizella a segítő szakma valóban elhivatott képviselője volt, hiszen hivatali munkája mellett tagja és szervezője volt számtalan olyan kerületi társadalmi szervezetnek, amely a mai napig meghatározó, és szociális támogatást nyújt közösségünk nehezebb sorsú lakóinak.

Mindannyiunknak példát mutatott, hogy kimagasló ismeretek és hivatástudat mellett hogyan lehet alázattal szolgálni egy-egy ügyet. A szociális területen őszinte elkötelezettséggel végzett sok-sok éves munkáját 2015-ben Pro Óbuda díjjal is elismerték. De a valódi elismerés az volt számára, amikor okosan és szeretettel nyújthatott támaszt a rászorulóknak, azoknak, akik hozzá fordultak, és azoknak is, akiknek már segítséget kérni sem volt módjuk, így ő kereste meg és karolta fel őket.

Osztozunk a gyászoló család fájdalmában.

Nyugodjon békében!

 

(Egy későbbi időpontban, amikor a pandémiás helyzet engedi, szeretettel meghívunk mindenkit, aki leróná a tiszteletét Pokorádi Gizella előtt, egy közös megemlékezésre a család és az önkormányzat szervezésében.)

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság

Kapcsolódó bejegyzések

Hírek
Közzétéve:

Faápolási munkálatokra kerül sor kerületünkben

Hírek
Közzétéve:

Ismerje meg Ön is forgalomcsillapítási terveinket!

Hírek Zöld iroda
Közzétéve:

Idén is kertészkedjünk közösen!