Búcsúzunk Szabó Lászlóné tagóvoda-vezetőnktől – A gyermekek között érezte igazán otthon magát

Hírek
Közzétéve:

„Nem múlnak ők el,

kik szívünkben élnek,

Hiába szállnak

árnyak, álmok, évek.”

 

Szabó Lászlóné tagóvoda-vezetőnktől, óvodapedagógusunktól nem véletlenül Juhász Gyula soraival búcsúznak munkatársai és a szülői közösség tagjai. Hiszen szakmaisága, ahogyan a gyermekek felé fordult, és ahogyan a tudását igyekezett átadni ifjú kollégáinak, példaértékű volt valamennyiük számára.

Márta 2011 őszétől dolgozott kerületünkben, először a Cseresznyevirág Művészeti Óvodában óvodapedagógusként. Már ekkor szívügye volt a tehetséggondozás, amelyet kiváló szakemberként mindvégig folytatott is. Elhivatottságával hamar kivívta kollégái elismerését, és az óvoda helyettes vezetője lett.

2014-től pedig a tagóvodában lett vezető. Empátiájával, jó szervezőkészségével, humánumával, fáradhatatlan munkavégzésével itt is elnyerte a kollégái szeretetét, tiszteletét.

Munkatársai így idézik fel Márta alakját: „Mindig hajtotta a tenni akarás, akár az épületünk és az udvarunk szebbé tételéről, akár a pedagógiai módszerek megújításának irányításáról vagy éppen a pályázati eszközök biztosításáról volt szó. És nem telt el úgy tanév, hogy ne vitt volna sikerre tehetséggondozói pályázatot.”

Márta vezetői feladatai mellett – amelyeket szintén kiemelkedően lelkiismeretesen látott el – mindig kereste a módot és az időt, hogy a csoportszobákban lehessen, hiszen a gyermekek között érezte igazán otthon magát. A gyermekeknek mindig feledhetetlen élményt nyújtott tehetséggondozó és óvodapedagógusi munkája, többek között a népi hagyományok őrzését és a népi tánc oktatását tekintette kedves hivatásának.

„Közvetlensége, fáradhatatlan munkabírása, varázslatos humora örökre velünk marad”, emlékeznek kedves kollégájukra a tagóvoda munkatársai.

Osztozunk a gyászoló család fájdalmában.

Nyugodjon békében!

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság