Budapestről szóló történetekkel ünnepel a főváros – Drámapályázat a 150. évforduló alkalmából

Hírek
Közzétéve:

Pest, Buda és Óbuda egyesítésének évfordulója, azaz a főváros 150. születésnapja alkalmából drámapályázatot hirdet a főváros pénzügyi támogatásával és a Színházi Dramaturgok Céhe szakmai közreműködésével a Budapesti Művelődési Központ.

Olyan drámai műveket várnak, amelyek kapcsolódnak Budapesthez: akár mint helyszínhez, akár mint kulturális, történeti vagy identitásbeli kötődések és hagyományok hordozójához.

A pályázat részletes kiírása ITT olvasható.

Pályázni azzal a magyar nyelvű prózai vagy zenés színpadi művel vagy darabtervvel lehet, amely még nem jelent meg, illetve amelyet még nem mutattak be.

A kiírók felhívják a figyelmet, hogy bármely természetes személy, belföldről és a határon túlról, tekintet nélkül állampolgárságára, tartózkodási helyére vagy életkorára, pályázhat. Egy szerző azonban csak egy pályaművel indulhat.

A pályázat első fordulójában a színpadi műből vagy drámatervből a mű szinopszisát, koncepcióját és legalább két kidolgozott jelenetét kell megküldeni. Ennek leadási határideje: 2022. június 1.

A második fordulóban a teljes, befejezett művet kell megküldeni 2022. november 17-ig.

Döntés és eredményhirdetés a nyertes pályázók nevének nyilvánosságra hozásával várhatóan 2023. január 22-én, a magyar kultúra napján lesz.

A zsűri által az első három helyen kiemelt művek szerzői pénzjutalomban részesülnek:

az I. díj bruttó 5 millió forint, a II. díj bruttó 4 millió forint, a III. díj bruttó 3 millió forint.

Emellett a zsűri által tíz legjobbnak ítélt mű az ünnepi év kiadványai között drámakötetben, első közlésként fog megjelenni.

 

 

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság