Civil díjat kapott a Göncöl Néptáncegyüttes

Hírek
Közzétéve:

Szeptember utolsó hétvégéjén rendezték meg Óbuda-Békásmegyeren az Óbudai Pikniket és a X. Civil és Nemzetiségi Napot. Az ünnepség keretében Bús Balázs polgármester és Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, országgyűlési képviselő együtt adták át a megújult Mészkő parkot.

A park ünnepélyes átadását követően az első hivatalos eseményre is sor került az új közösségi téren. Bús Balázs polgármester Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata nevében adta át a Balázs Lajos Óbudai Civil Díjat a Göncöl Néptáncegyüttes vezetőjének. Az elismerést a néptáncegyüttes a magyar népi kultúra ápolása és a helyi közösségépítés érdekében végzett tevékenységéért vehette át.

A polgármester gratulált a díjhoz és beszédében kiemelte: Az évek vagy évtizedek óta itt működő sportegyesületek, szociális, közösségfejlesztő, kulturális szolgáltatásokat nyújtó, illetve hagyományőrző szervezetek, közvetlenül vagy áttételes módon, de a mi saját gyermekeink, családtagjaink mindennapjait teszik szebbé, élhetőbbé, s ezért mindannyian köszönettel tartozunk nekik.

Fotó: Sánta Balázs

Az együttes 2012 őszén alakult, felnőtteknek szóló néptánctanfolyamok szervezésére. Két év alatt a kezdeményezés túlnőtt saját magán, és mára a közel száz főt számláló néptáncegyüttes több korosztályt is felölel: a Göncöl Csikók az óvodás és kisiskolás, a Kis Göncöl az alsó tagozatos gyerekeket fogja össze, míg a Göncölbe a középiskolások és egyetemisták, a Nagy Göncölbe pedig a felnőtt táncosok tartoznak.

Megalakulásuk óta a vidéki és a külföldi fellépések mellett Óbuda-Békásmegyer kulturális programjainak is rendszeres résztvevői. Számos rendezvény, táncház és nem utolsó sorban saját ötleteken alapuló programok köthetők az együtteshez, így nem meglepő, hogy szakmai megmérettetéseken is szép sikereket érnek el.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság