Civil Ház, a helyi civil szervezetek találkozási pontja

Hírek
Közzétéve:

A Kolosy téri piac épületében a Civil Ház 2012-ben nyílt meg azzal a céllal, hogy támogassa a helyi civil szervezeteket és segítse a kultúra fellendítését a kerületben. A helyiségben a kerületet érintő rendezvények, civil fórumok kaptak helyet, illetve lehetőség nyílt kisvállalkozói rendezvények megtartására is.

A régi ingatlannál háromszor nagyobb területű új helyszín- a Végvár u. 2. szám alatt – háromszor annyi vendéget tud fogadni, és nagyobb terei miatt többféle, színesebb programkínálatra ad lehetőséget. Adottságai miatt sokkal világosabb, a nagy ablakokon beáradó természetes fény családiasabb, meghittebb hangulatot biztosít. A kényelmes és hangulatos bútorok és modern technikai feltételek mellett a kibővült programkínálat is még népszerűbbé teszi a Civil Házat a látogatók körében.

A kedvelt előadások mellett új sorozat indul a kézműveskedés szerelmesei számára. A workshopokon natúr kozmetikumokat, vagy az aktuális időszaknak megfelelő díszeket készíthetünk, karácsony közeledtével például hógömböt és adventi koszorút. Folytatódik a népszerű Házi-mozi sorozat, de immár sokkal kényelmesebb nézőtérrel és modern technikai berendezésekkel, professzionális vetítővászonnal növelve a filmélményt. A Nagy Lajos Irodalmi Társaság felolvasóestjei még meghittebb hangulatúak az otthonos, kényelmes berendezésű teremben.

Az új helyszín tágasabb terei lehetőséget adnak nagyobb volumenű rendezvények lebonyolítására, így az idei évet zárva két különleges csemegére is számíthat a közönség. November 9-én rendhagyó Márton-napi mulatság, december 8-án pedig Szaturnália, vagyis a téli napforduló ünnepe várja a látogatókat igazi katonai bemutatóval, korhű jelmezekkel, római tábori hangulattal és a Legio X Gemina Pannonia közreműködésével.

A programok továbbra is ingyenesen látogathatók, ahogy a mozgásos órák legtöbbje is.

Közvetlenül a ház szomszédságában található a modern eszközökkel felszerelt, mégis klasszikus hangulatú Nagyszombat utcai játszótér. Nagy területével és árnyas fáival kellemes közösségi tér, a felnőttek számára kültéri fitnesz parkjával is kedvez. Komplex szabadidős program lehet az egész családnak a Civil Ház meglátogatása, a játszótéri játék mellett a kutyasétáltatással is egybe lehet kötni, hiszen az új helyszínen a jól nevelt négylábú családtagok is szívesen látott vendégek.

A Civil Ház változatlan elérhetőséggel, sokrétűbb programkínálattal, kényelmesebb berendezéssel, de a megszokott vendégszeretettel várja az érdeklődőket.

A programokról bővebb információ itt olvasható.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság