Családias adventi ünnep Óbudán

Hírek
Közzétéve:

Hagyományokkal bíró karácsonyi programsorozatunknak napjainkra is sikerült megőriznie családias jellegét és olyan színes, az adventi ünnepkörhöz méltó ingyenesen látogatható programkínálatot összeállítani, hogy a család minden tagja jól érezze magát. A Fő téri vásári forgatagban ott lesz a kisgyerekek nagy kedvence, a műemlék körhinta, a nagyobbakat a karácsony ízei és színpadi néznivalók sora várja. A Fő téri karácsonyi vásárba kilátogatók ez évben is minőségi, kézműves termékek között válogathatnak, valamint kedvezményes árakkal várja a finom ízek kedvelőit a Gasztrosétány! Kapható lesz a közkedvelt kenyérlángos, kürtös- és mézeskalácsok, mint ahogyan a sült gesztenye, forralt bor és puncs illata is belengi majd a fényfüzérek ünnepi fényében tündöklő óbudai adventi vásárt.

Neves fellépők

Az adventi hétvégeken egymást váltják majd a színpadon a neves fellépők. Zenél majd a Dresch VonósQuartet, az Eastwing Group, a cimbalomművész Balogh Kálmán és a Gipsy Cimbalom Band, a Csintekerintővel érkezik Bognár Szilvia és zenekara, fellép a Muzsikás Együttes, a Makám, a Magyar Vista Social Club, a Romengo, valamint Szalóki Ági is. December 7-én a Kolompos koncert után érkezik a Mikulás a Vitéz László bábjátékkal. Színpadra lép Ferenczi György és az 1-ső Pesti Rackák és Bolyki Soul & Gospel is. Advent záró hétvégéjén Takáts Eszter, Szirtes Edina Mókus, a Belvárosi Betyárok, az Animus Csengettyű Együttes, a Mágustones Vonulós Együttes és a Zuboly lép színpadra. December 23-án Gryllus Vilmos Karácsonyi angyalok koncertje teszi még méltóbbá az óbudai karácsonyi készülődést. A Fő téri produkciókat a Kaláka koncert zárja.

Ingyenes jégpályák és korcsolyaoktatás

Az adventi ünnepek kezdetével és az Advent Óbudán programsorozat keretein belül idén is két helyszínen nyílnak meg a korcsolyapályák. A Fő téri jégpálya a hét minden napján 8.00 – 22.00 óra között, a Csobánka téri a hét minden napján 8.00 – 20.00 között várja a jeges sport híveit. A korcsolyatudás sem alapkövetelmény, hiszen a szolgáltatások között ingyenes oktatás is van. A térítésmenetes oktatás időpontjai: első hétvége 2018.12.08-09., utolsó hétvége: 2019.01.26-27. A Fő téren szombatonként 8.00 – 10.00 óráig, a Csobánka téren vasárnaponként 8.00 – 10.00 óráig lehet oktatáson részt venni. Az sem probléma, ha valaki korcsolya nélkül érkezik, hiszen kedvezményes árban kölcsönözhető korcsolya. Bérelhető méretek: kétélű korcsolyacipő 22-26 méretig (állítható) 400 Ft, egyélű korcsolyacipő 26-48 méretig 600 Ft. A pálya mellett öltöző is működik.

Ünnepélyes gyertyagyújtások

A rendezvényt idén is jegyzi az Óbudára jellemző hagyománytisztelet, az adventi időszakhoz kötődő hagyományok megtartása. Az adventi zenés gyertyagyújtások idén is segítik majd a közös ünnepre hangolódást. Az ünnepélyes gyertyagyújtások minden adventi hétvégén folytatódnak, adventi vasárnapokon 18.00 órakor kezdődnek majd.

Karitatív karácsonyfa az óbudai Adományfa

A múlt évihez hasonlóan ebben az évben is karitatív karácsonyfát állít Óbuda, amely az ünnepek elmúltával is jó szolgálatot tesz a közösségnek, rászoruló családok otthonába visz meleget a hideg téli napokon. A Hello Wood építészekből álló alkotói csapata a legjobb minőségű tűzifát kiválasztva, akácfarönkökből állítja össze a 16 méteres, 40 tonnás, hangulatos fényjátékkal megvilágított Adományfát, amely a Szentlélek téren, az adventi vásár bejáratánál fogadja a látogatókat.  Az Adományfa további érdekességét adja a látogatható belső tere, ami monumentális belmagassága és egyedi szerkezete okán igazi kuriózumnak számít. Ide betérve pár pillanatra elvarázsolódhatunk a karácsonyi forgatagban. Elbontása után az Adományfához felhasznált tűzifát Óbuda–Békásmegyer Önkormányzata támogatásának köszönhetően a Magyar Máltai Szeretetszolgálat segítségével rászoruló családokhoz juttatja el.

Adventi Adománygyűjtés 2018

Az Advent Óbudán rendezvénysorozatnak idén is kiemelten fontos pillére az Adventi Adománygyűjtés, amely mára tradicionális hozzátartozója lett a rendezvénynek. Ebben az évben a kerületben működő, Balázs Lajos Óbudai Civil Díjjal kitüntetett Elveszett Állatok Alapítványt lehet segíteni. A kezdeményezés nagykövete Tóth Gabi énekesnő. Az alapítvány elhivatott munkatársai egészségmegőrző és betegség megelőző, gyógyító, rehabilitációs tevékenységet végeznek elhagyott vagy egyébként – akár a gazdája szociális helyzete miatt – rászoruló kisállatok részére. A gyógyító tevékenységen túlmenően befogadják és elhelyezik a hontalan állatokat. Az alapítvány Magyarországon egy eddig egyedülálló programot indított el az óvodások és általános iskolák tanulóinak oktatása, ismeretei bővítése érdekében. Évente mintegy 15.000 gyermekkel igyekeznek megismertetni azt a szemléletet, amely révén felnőttként környezettudatos, felelős állattartóvá válhatnak. Az alapítvány munkatársaival, védenceikkel és Tóth Gabival december 2-án, vasárnap 16.00–18.00 óra között találkozhatnak a Szindbád rendezvényteremben (Fő tér 2.).

A Fő téri és a Szentlélek téri programokon kívül a kerületben működő kulturális intézmények, templomok is számos ünnepi programot kínálnak az adventi időszakban, minden korosztály számára. Az elmúlt évekhez hasonlóan, amint megszokhatták idén is néhány kerületi étterem és cukrászda kedvezményes árakkal várja majd a vendégeit.

Az Advent Óbudán karácsonyi rendezvénysorozat ünnepélyes megnyitójára november 30-án 18 órai kezdettel kerül sor, melyen Bús Balázs, Óbuda-Békásmegyer polgármestere az adventi fények felkapcsolása után hivatalosan is átadja a korcsolyapályát a közönségnek.

Az Advent Óbudán 2018 ingyenes programsorozat szeretettel vár Mindenkit az összes helyszínen!

Az esemény weboldala: www.adventobudan.hu

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság