A Csillaghegyi HÉV megállónál egy balesetveszélyes fa kivágására fog sor kerülni

Hírek Aktuális
Közzétéve:

A H5 HÉV vonalán, a Csillaghegy megállóhelyen veszélyes fák kezelése fog történni a MÁV-HÉV engedélyével.

A fa kivágására, továbbá a HÉV felsővezeték fölé benyúló egyéb fák visszametszésére a MÁV-HÉV Zrt. az engedélyt meghosszabbította. A munkavégzési engedély 2023.03.03. napon, 00:45 és 04:00 óra között érvényes. Köszönjük a türelmüket és megértésüket!

A Csillaghegy HÉV megállóhelynél, az Ürömi úti Pitypang Művészeti Óvoda területén található, veszélyes mértékben bedőlt platánfa kivágását, továbbá a HÉV felsővezeték fölé benyúló egyéb fák visszametszését fogják végezni. A fákat a február eleji, szokatlanul erős szélvihar tépázta meg, a balesetveszélyesek lettek, az óvodások és a közlekedők védelmében mindenképpen szükséges a beavatkozás.

Kérjük, számítsanak rá: a munkálatokat éjszaka fogják elvégezni, hogy a HÉV forgalmát ne akadályozzák. A munkavégzésre 2023. február 24-én 0 óra és 4 óra között kerül sor. A munkálatok okozta kellemetlenségekért előre is elnézésük és megértésüket kérjük!

A fakivágási és metszési munkákat MP-33-as emelőkosaras autó segítségével tervezik kivitelezni. A fakivágási és metszési munkák megkezdéséhez az engedélyt a MÁV-HÉV Helyiérdekű Vasút Zrt. megadta.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság