Csodás óbudai kertek és előkertek

Hírek
Közzétéve:

Az eredményhirdetésen Kelemen Viktória alpolgármester köszöntötte a résztvevőket. Mint mondta: évek óta nagy siker a muskátli akció, kb. tízezer tövet biztosít Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata kedvezményesen a lakosságnak évente, ez sarkallta arra, hogy elindítsa a ‘Virágos Óbuda Pályázatot’. A pályázaton két kategóriában, a legszebb virágos előkert, és a legszebb udvar, kert kategóriában lehetett indulni. Az elbírálást egy három tagú szakmai zsűri végezte, amely előzetes egyeztetést követően szeptemberben kereste fel a versenyben résztvevő helyszíneket. A zsűri a beültetett növények minőségét és esztétikai együtt hatását, a kreativitást, a kertépítő elemek használatát, a környezet gondozottságát, tisztaságág értékelte. Előnyt jelentett a bírálatnál az épület homlokzatának virágosítottsága, illetve ha a pályázaton induló terület közterületről jól látható. Ebben az évben a tapasztalat az volt, hogy a már ismert kertészeken kívül újabb pályázók is megjelentek, sőt, egyre több közösség is jelentkezett.

Szabó Magdolna főtanácsadó és a zsűri tagja idén külön üdvözölte azt is, hogy egyre több helyen látnak komposztálót, legyen szó akár magánkertről, akár előkertről, azonban utóbbinál ügyelni kell a megfelelő elhelyezésre is.

2019-ben a ‘Virágos Óbuda Pályázat’ helyezései az alábbiak szerint alakultak:

A ‘Legszebb virágos előkert’ kategóriában:

1. helyezett: Királyok útja 200-210.

2. helyezett: 23. Lakásfenntartó szövetkezet

3. helyezett: Királyok útja 192-198.

A ‘Legszebb udvar, kert’ kategóriában:

1. helyezett: Kissné Hautzinger Dóra, Szent János u. 3.

2. helyezett: Beszterce u. 19.

3. helyezett (holtverseny): Óbor u. 8.

3. helyezett (holtverseny): Testvérhegyi lejtő 30.

Az idén a zsűri három pályázatot különdíjjal ismert el.

Különdíjat kapott Kardkovács Árpád a Pusztadombi Lakópark magas színvonalú, mediterrán növénygyűjteményének létrehozásáért és gondozásáért.

Különdíjat kapott Czakóné Lőkös Gabriella Békás-Ófalu kertészeti hagyományainak megőrzéséért és ápolásáért.

Különdíjat kapott Bihariné Csikós Katalin a kaszásdűlői lakótelepen az épület homlokzatának példamutató virágosításáért.

Gratulálunk a pályázat nyerteseinek!

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság