December 13-án ismét ingyenes jogsegély és gyermekjogi tanácsadás a harmadik kerületben

Hírek
Közzétéve:

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat és a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány ingyenes jogsegélye és gyermekjogi tanácsadása idén utoljára érhető el december 13-án.

A helyi gyermekvédelmi rendszer megerősítését célzó együttműködés keretein belül a Hintalovon Alapítvány idén is egész évben segített a harmadik kerületi lakosoknak és az itt dolgozó szakembereknek minden, a gyermekjogokat, gyermekvédelmet érintő kérdésben. Az ingyenes jogsegély keretein belül bölcsődei, óvodai, iskolai ügyektől kezdve váláson, láthatáson át egészen a bántalmazásig terjedő skálán kérdezhetnek az érintettek, az alapítvány jogásza és pszichológusa pedig legjobb tudása szerint segít eligazodni az érintetteknek a jog útvesztőiben.

Az idei utolsó tanácsadáson újfent szülők, szakemberek, gyerekekkel foglalkozó vagy dolgozó felnőttek jelentkezését várjuk, mert hisszük, az ilyen alkalmak segítenek abban, hogy a gyermekek biztonságát, védelmét érintő kérdésekben az érintettek minél tájékozottabbak legyenek, és minél hatékonyabb, összehangoltabb munkát tudjanak végezni, ezzel is erősítve a helyi gyermekvédelmi rendszert.

Keressenek bátran minket december 13-án, és az újévben is, hiszen a közös munka természetesen 2024-ben is folytatódik majd, a gyerekek biztonságáért való kiállás jegyében.

A jövő évi első ingyenes jogsegély 2024. január 31-én kerül megtartásra, a részletekkel később jelentkezünk.

 

Tudnivalók a tanácsadásról:

  • Mindig havonta egy alkalommal tartjuk, és mindig háromórás.
  • Jogász és pszichológus van jelen – muszáj ugyanakkor hangsúlyozni, hogy ők gyermekjogi, gyermekvédelmi kérdésekben állnak rendelkezésre ennek az együttműködésnek a keretében, más típusú problémával, panasszal ezeken az alkalmakon nem tudnak hozzájuk fordulni az érdeklődők.
  • A tanácsadásra mindenkit szeretettel várunk, szakembereket, laikusokat egyaránt. Várjuk mindenki jelentkezését, akinek kérdése, problémája van gyermekvédelmi, gyermekjogi kérdésekben.
  • Van mód arra, hogy többen kezdeményezzenek beszélgetést (ha többen ugyanazokat a kérdéseket, problémákat szeretnék felvetni), ezt, kérjük, minden esetben jelezzék előre az e-mailben. Ideális, ha ötnél többen nem jelentkeznek egyszerre, hogy valóban hasznos tudjon lenni a beszélgetés.

ITT tudnak regisztrálni.

 

A tanácsadáson a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány jogásza és pszichológusa vesz részt, csatlakozni ezen a linken lehet:

meet.google.com/bze-txvc-tkd

 

Minden ügyre, esetre 40 perc jut. Tehát ez alatt az idő alatt a jogász és a pszichológus kizárólag az adott kérdésre és problémára koncentrál.

Tartsanak velünk, kérdezzenek bátran, forduljanak bizalommal az alapítvány munkatársaihoz. Köszönjük, hogy Ön is támogatja a munkánkat, és együtt tudunk kiállni a gyerekek biztonságáért, valamint közösen lépünk fel a gyermekbántalmazás minden formája ellen.

Az alapítvány NEMECSEK Programja.

Együttműködésünk a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvánnyal.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság